Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
September 2020
Augustus 2020
Juli 2020
Juni 2020
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek
 

DE VIJFDE EN LAATSTE ZOMERWEDSTRIJD.

   

De van belang zijn gegevens zijn de volgende:

 

Wedstrijddatum         : 5 oktober 2019

 

Tijdstip samenkomst   : Voor alle wedstrijden is dat 07.00 uur.

 

Wedstrijdduur              : Zoals op de jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur..

 

Pleisterplaats              : voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Restaurant Aduard"

 

Kampplaats                : Deze wordt op 2 oktober vastgesteld.

 

Opgave                       : Tot en met 22 september a.s. bij:

 

                                      H. Corsius, Het Want 60, tel: 06-51647777

 

Opgave door              : Iedereen die deze kompetitie mee wil vissen en zich nog niet

 

                                      heeft opgegeven voor de competitie

 

Iedereen die voor een prijs in aanmerking komt dient deze zelf in ontvangst te nemen of een vervanger aan te wijzen.

 

Helaas hebben we geen bezorgdienst.

 

  

BIJZONDERE VISDAG.

  

Sinds een aantal jaren hebben we een speciale wedstrijd in het leven geroepen.

 

We organiseren gewoon deze dag weer voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wat moet u weten en wat moet u doen? Wilt u meedoen, dan gewoon opgeven.

 

De datum is 21 september 2019.

 

We komen samen om 07.00 uur in Hotel restaurant Aduard. Daar drinken we ’s morgens een kopje koffie. Daarna gaan we gezellig ergens vissen en hopen dat de vissen goed willen bijten. Na afloop van dit samen zijn, gaan we terug naar Aduard. Daar maken we de uitslag bekend. Daar hebben we met elkaar een aangekleed etentje. In verband met de organisatie moet u zich voor 4 september opgeven bij Huub Corsius. Aanmeldingen na die datum kunnen niet meer geaccepteerd worden. 

  

Wilt u ook aanschuiven, dan even opgeven.

 

CONTRIBUTIE 2019.

  

De contributie voor 2019 is ongewijzigd vastgesteld. De administratiekosten voor betalingen via het internet of acceptgiro veranderen wel. Dat betekent dat u 37 euro of 32 euro betaald. Dit is afhankelijk van de vorm van betaling. Betaald u via automatische incasso dan bespaart u daarmee 5 euro.

 

Voor de Nachtvispas en Derde Hengelbewijs zijn geen verhogingen.

 

Dit betekent dat u voor een Nachtvispas 10 euro en voor een Derde Hengelbewijs 25 euro betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan de afdracht aan de Federatie.

 

  

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

 

Wilt u voor 2020 geen Vispas en/of Nachtvispas en/of Derde hengelbewijs meer, dan is het wel netjes dat u dit voor 1 oktober 2019 kenbaar maakt aan uw vereniging.

 

Hiervoor kan u via de website “Opzegging Vereniging” gebruiken of even een mailtje sturen aan h.corsius@home.nl.

 

Gewoon uw lidnummer (staat op de vispas) en de mededeling “Opzegging” is voldoende.

 

  

BETALING CONTRIBUTIE 2020.

  

Net als vorig jaar zal de contributie 2020 centraal geïnd worden door de Federatie Groningen Drenthe. Ook verzorgd de Federatie de toezending van de betaalde Vispassen e.d..

 

Heeft u de Federatie een automatische incasso gegeven dan hoeft u helemaal niets te doen en bent u verzekerd van een tijdige toezending.

 

Bovendien betaalt u geen administratie kosten en bedraagt de contributie 32 euro, eventueel vermeerderd met de Nachtvispas en/of Derde Hengelbewijs. Dit is voor U en voor ons een gemakkelijke manier van betaling en betekent voor U geen zorgen en loopt alles gladjes.

 

Heeft u nog geen Automatische Incasso, dan is het raadzaam dit even door te geven aan H. Corsius, h.corsius@home.nl met uw naam en rekeningnummer.

 

Maakt u gebruik van de toegezonden Acceptgirokaart of Internet Bankieren dan betaalt u 5 euro administratiekosten boven het contributiebedrag en wordt de contributie 37 euro. Ook hier is het advies om tijdig, voor 1 november 2019, uw contributie te betalen, want dan kunnen wij u garanderen dat u tijdig de benodigde papieren voor 2020 zult ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat het kantoor van de Federatie de laatste 2 weken gesloten is. Komt uw betaling dan binnen, dan kunt u er van uit gaan dat u niet tijdig uw papieren zult ontvangen.

 

Kiest u voor betaling via het Internet, dan vragen wij u met klem om uw lidnummer te vermelden. Dat maakt het gemakkelijk om er de juiste naam bij te hebben.

 

Uit ervaring weten we dat betalingen wel eens van een andere rekening geboekt wordt, dan de naam van het lid. Dit geeft wel eens problemen en kunnen we de betaling niet plaatsen.

 

Met deze wetenschap kunt u er aan bijdragen om de inning van de contributie gladjes te laten verlopen.

 

  

VERHUIZEN.

  

Bent u in het afgelopen jaar verhuisd of heeft u plannen om te gaan verhuizen?

 

Heeft u dit nog niet doorgegeven aan uw vereniging, dan stellen we het erg op prijs dat u dit nog even doet.

 

Wij kunnen er dan voor zorgen dat uw vispas op het juiste adres afgeleverd wordt.

 

U doet u zelf en ons een groot plezier mee.

 

  

PECH OF GELUK.

  

We schrijven 7 september 2019 en dat betekende dat we onze vierde zomerwedstrijd zouden gaan vervissen. Er waren vijf leden die voor deze dag iets anders hadden en zo gebeurde het dat we met acht personen waren. Maar hierdoor smaakte de koffie niet minder lekker. Huub had in overleg met een topper besloten dat we voor deze dag naar Sneek zouden gaan. In de afgelopen week waren de weersverwachtingen harde wind en veel regen. Daarom kan je in Sneek wel een beschut plekje vinden en bovendien is er altijd wel een visje te vangen.

Een waarom zouden we deze dag geen geluk hebben?

Naast geluk kan je ook pech hebben en hoe erg is dat dan?

Huub heeft na bijna zeven maanden nog steeds geen rijbewijs, maar Bert wilde Huub wel ophalen. Hij had afscheid genomen van zijn bekende Renault. Hij was de trotse bezitter geworden van een echte Peugeot. Maar op donderdag ging het mis en had hij een kapotte katalysator. Op zich is dit pech, maar er is wel een oplossing. Huub heeft dan wel geen rijbewijs, maar wel een auto. Bleef het daar maar bij.

Bert wilde op tijd naar bed om uitgerust aan de visdag te beginnen. Maar ’s avonds om elf uur kwam hij er achter dat er een lekkage was. Nu heeft hij een handige buurman en die adviseerde hem om wel te gaan vissen. Hij zou dat zaterdag wel even maken. Na een kort nachtje moest er iets opgezocht worden en de vraag was waar je moest zoeken. Toen hij een overvolle la uit de kast haalde viel de bodem er onder uit. Alles lag over de grond en helaas geen tijd om het op te ruimen. Een leuk klusje als je thuis komt. De acht deelnemers pasten precies in twee auto’s en konden we op pad. Bij Drachten kregen we de eerste bui, maar dat is niet bijzonder. Bij Drachten regent het altijd. Maar daarna was het droog en het zonnetje begon zelfs te schijnen. In Sneek kregen we een verrassing, want onze parkeerplaats was veranderd. We hebben nu een vrij gedeelte en een betaald gedeelte. Hoeveel borden kan je op een vierkante meter plaatsen? De gemeente was hier in niet zuinig geweest. Maar wat kost het parkeren dan? Nu een uitgebreide studie bleek dit 20 cent per uur te zijn. Jan verwachte dat hij zeker binnen acht uur terug was en betaalde dan 1,60 goedkoper. Anders betaalden wij 2 euro en dus was het goedkoper geworden. Waar vind je dit nog. Vijf personen gingen naar de Coopmansgracht en Gerrit ging naar Klein- en Grootzand. Bertus en Huub gingen naar hun favoriete plek op het eiland. Om precies te zijn is het Gangboord. Bent u nieuwsgierig kijk dan maar even op Google Maps. Bertus had vrij snel zijn spullen klaar en had een mooie plek gevonden. Wel een beetje last van de zon, maar in rap tempo werden er twee vissen gevangen. Huub vond een mooi plekje tussen twee bootjes met aan de overkant een grote boom. Daardoor had hij geen last van de zon. Bij Bertus was het snel afgelopen en Huub bleef maar door vangen. Gelukkig waren er ook momenten dat het wat trager ging en dat was maar goed ook. De kans dat je overspannen wordt is dan heel klein. Bertus werd er moedeloos van en ging naar het bochtje. Maar wat hij ook deed, hij kon er geen beet krijgen. Huub had ook een ander plakje genomen en ook daar geen beet. Dan maar terug en zo ving hij 98 vissen op een stee. Huub had ze gevangen met maden, maar Bertus kon ze met maden niet vangen. Hij had andere maden dan Huub, want die had echte Drentse maden en die vielen in de smaak van de vissen. Tegen half twee kwam een bootje bezitter bij de boot waar Huub zat te vissen. Hij legde iets aan boord en zag dat Huub vis ving. Hij pakte een greep en ging wormen steken. Stapte toen aan boord en ging vanuit de deur vissen met twee werphengels. Maar werpen kon hij niet en de dobber lag steeds een meter van Huub’s dobber vandaan. Het gevolg was dar er geen vis gevangen werd en wat doe je dan. Ga je ruzie maken of ga je weg. Op andere plekken was ook geen vis te vangen en dus stop je er gewoon mee. De buit was binnen. Naast zonneschijn hadden we wel een paar buitjes en een bui. Maar er stond een grote boom en daar kon je nog droog staan. Na alle pech van Bertus kwam er verder geen nieuwe gevallen bij.

 

Gerrit heeft zijn favoriete plekken in de stad afgevist en onder belangstelling van tientallen mensen werden er alleen maar kleine visjes gevangen. In totaal wist hij drie maatse vissen te vangen, maar daar win je geen wedstrijd mee. Dat betekende dat hij heel Sneek doorkwam om vervolgens aan de overkant van de Houkes te komen. Daar was het raak en wist hij het vege lijf te redden. Onze vijf topper aan de Coopmansgracht vingen zo af en toe een visje en als dat regelmatig is kom je op een leuk aantal. Jan ontpopt zich als een speciale visser. Hij had het in Oosterlittens al een keer gepresteerd, maar deze keer was het weer raak. In eerste instantie dacht hij aan de bodem vast te zitten, maar er kwam beweging in. Maar wat was het eigenlijk? Na een gevecht van zeker tien minuten kwam er een spiegelkarper naar boven. Maar Jan had gelijk in de gaten dat zijn schepnet te klein was. Gelukkig was Manfred in de buurt en die heeft een groter schepnet. Gezamenlijk lukte het om de karper in bezit te krijgen. Door het gewicht was het schepnet wel verbogen, maar Manfred wist dit wel te repareren. Intussen waren de toeschouwers ook gearriveerd en werd er door de gemeente verkeersregelaars ingezet. Helaas ontbrak het applaus. Anton was al uit de Coopmansgracht vertrokken en ging naar de Houkes. Nadat Manfred Jan had geholpen, ging hij ook richting zijn maatje. Mooi op de kop van een uitstekend stuk zaten ze gebroederlijk te vissen. In totaal wist Anton vijf brasem te vangen en daarmee was zijn dag weer goed. Ook hier waren toeschouwers en Anton legde met plezier uit dat dit een brasem was. Mooi op tijd was iedereen terug bij de auto’s en bleek dat er drie waren die elk 103 vissen hadden gevangen. Bij terugkomst in Aduard werden we aangenaam verrast door de komst van Henk Wiegman. Hij had weer heel veel meegemaakt en het vissen zat er voorlopig nog niet in. Huub nodigde hem uit om over veertien dagen een hapje mee te eten. Maar helaas was hij verhinderd en had al een etentje met zijn zoon. Zo kwam er een eind aan een mooie visdag met uitstekende vangsten en daar mag je best over schrijven.

  

De Uitslag was:

 

1

J. Bults

103

15401

411.02

2

E. Bults

102

10894

319.88

3

G.W. Simons

103

 9849

299.98

4

H. Corsius

 98

 8943

276.86

5

S. Voorma

103

 7398

250.96

6

A.A. Hofman

 69

 5396

176.92

7

A. Hoeboer

 21

 6114

143.28

8

M. Kegel

 24

 1911

 62.22

 

  

Stand na vier wedstrijden.

 

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

G.W Simons

1230.66

371 – 1

42983 – 1

4

       2.

J. Bults

1078.88

298 – 2

39044 – 2

4

3.

H. Schuil

 821.66

193 – 5

31433 – 3

2

4.

E. Bults

 821.62

263 – 3

27931 – 4

4

5.

J. Roossien

 642.40

183 – 7

22970 – 5

2

       6.

K. Vos

  599.40

 193 – 6

 20320 – 6

      2

7.

S. Voorma

 511.44

206 – 4

15272 – 8

3

8.

A. Hoeboer

 421.08

 106 – 10

15754 – 7

4

9.

A.A. Hofman

 379.62

142 – 8

11881 – 9

2

10.

J. Fraiquin

332.78

110 – 9

11139 – 10

2

11.

H. Fraiquin

321.84

 100 – 11

11092 – 11

2

12.

H. Corsius

276.86

 98 – 12

 8943 – 12

1

13.

M. Kegel

157.00

 68 – 13

 4450 – 12

2