Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 

CONTRIBUTIE 2017.

 

 

 

De contributie voor 2017is ongewijzigd vastgesteld, behalve de administratiekosten. Dat betekent dat u 34 euro of 30 euro betaald. Dit is afhankelijk van de vorm van betaling. Daarover in een ander item meer,

 

Ook voor de Nachtvispas en Derde Hengelbewijs zijn geen verhogingen.

 

Dit betekent dat u voor een Nachtvispas 10 euro en voor een Derde Hengelbewijs 25 euro betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan de afdracht aan de Federatie.

 

 

 

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

 

Wilt u voor 2017 geen Vispas en/of Nachtvispas en/of Derde hengelbewijs meer, dan is het wel netjes dat u dit voor 1 oktober 2016 kenbaar maakt aan uw vereniging.

 

Hiervoor kan u via de website “Opzegging Vereniging” gebruiken of even een mailtje sturen aan h.corsius@home.nl.

 

Gewoon uw lidnummer (staat op de vispas) en de mededeling “Opzegging” is voldoende.

 

 

 

BETALING CONTRIBUTIE 2017

 

Net als vorig jaar zal de contributie 2017 centraal geïnd worden door de Federatie Groningen Drenthe. Ook verzorgd de Federatie de toezending van de betaalde Vispassen e.d..

 

Heeft u de Federatie een automatische incasso gegeven dan hoeft u helemaal niets te doen en bent u verzekerd van een tijdige toezending.

 

Bovendien betaalt u geen administratie kosten en bedraagt de contributie 30 euro, eventueel vermeerderd met de Nachtvispas en/of Derde Hengelbewijs. Dit is voor U en voor ons een gemakkelijke manier van betaling en betekent voor U geen zorgen en loopt alles gladjes.

 

Heeft u nog geen Automatische Incasso, dan is het raadzaam dit even door te geven aan H. Corsius, h.corsius@home.nl met uw naam en rekeningnummer.

 

 

 

Maakt u gebruik van de toegezonden Acceptgirokaart of Internet Bankieren dan betaalt u 4 euro administratiekosten boven het contributiebedrag en wordt de contributie 33 euro. Ook hier is het advies om tijdig, voor 1 november 2015, uw contributie te betalen, want dan kunnen wij u garanderen dat u tijdig de benodigde papieren voor 2017 zult ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat het kantoor van de Federatie de laatste 2 weken gesloten is. Komt uw betaling dan binnen, dan kunt u er van uit gaan dat u niet tijdig uw papieren zult ontvangen.

 

Kiest u voor betaling via het Internet, dan vragen wij u met klem om uw lidnummer te vermelden. Dat maakt het gemakkelijk om er de juiste naam bij te hebben.

 

Uit ervaring weten we dat betalingen wel eens van een andere rekening geboekt wordt, dan de naam van het lid. Dit geeft wel eens problemen en kunnen we de betaling niet plaatsen.

 

Met deze wetenschap kunt u er aan bijdragen om de inning van de contributie gladjes te laten verlopen.

 

Huub.

 

 

 

 

 

NOG EVEN DE JAARVERGADERING.

 

 

 

Zoals u in het voorgaande nummer heeft kunnen lezen wordt de jaarvergadering van H.C. Het Noorden gehouden op

MAANDAG 12 SEPTEMBER 2016. We kunnen met elkaar brainstormen over de toekomst van al die mooie visgronden die misschien aan onze neus voorbij gaan. En laten we eerlijk zijn, met z'n allen weten we meer dan alleen het bestuur. Voor een uitgebreide agenda kijkt u nog even terug in het voorgaande augustus nummer. Of kijkt u nog even hier op de website. Uiteraard hebben we een kopje koffie en een drankje voor u en het is nog gratis ook. Er staat altijd wel iets op de agenda wat voor u de moeite kan zijn om te komen. Wij zouden het gezellig vinden als u ook komt.

 

Het bestuur.

 

 

 

 

 

INFORMATIE BIJZONDERE VISDAG.

 

 

 

Sinds zeven jaar hebben we een speciale wedstrijd in het leven geroepen. We organiseren gewoon deze dag weer voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wat moet u weten en wat moet u doen? Wilt u meedoen, dan gewoon opgeven. We komen samen om 06.00 uur op de afgesproken plek. We drinken ’s morgens een kopje koffie. Daarna gaan we gezellig ergens vissen en hopen dat de vissen goed willen bijten. Na afloop van dit samen zijn, gaan we naar het Hotel Restaurant Aduard. Daar maken we de uitslag bekend. Daar hebben we met elkaar een aangekleed etentje. De kosten bedragen 10 euro per persoon voor alles.

 

 

 

In verband met de organisatie moet u zich voor 13 september opgeven bij Huub Corsius. Aanmeldingen na die datum kunnen niet meer geaccepteerd worden.

 

 

 

In het kort dus:

 

 

 

Wedstrijddatum

: zaterdag 17 september 2016 

Tijdstip samenkomst

: 06.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard” 

Vervoer

: U komt op eigen gelegenheid naar Aduard

Kosten

: 10 Euro per persoon

Prijzen

: er zijn geen prijzen te winnen, maar na afloop is er

 

 een etentje bij Hotel Restaurant Aduard

Opgave

: voor 13 september bij:

 

  H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATIE VIJFDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

 

De volgende gegevens zijn van belang:

Wedstrijddatum

: zaterdag 1 oktober 2016 

Tijdstip samenkomst

: 06.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard” 

Wedstrijdduur

: zoals op jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur

Pleisterplaats

: voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Hotel Aduard te Aduard"

Kampplaats

: deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld

 

 de leden die kunnen op vrijdagmiddag bij H. Corsius of 

 

 H. Schuil informeren naar de kampplaats.

 

 deelnemers ontvangen per email de gekozen kampplaats

Opgave

: tot en met 25 september a.s. bij:

 

 H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253

Opgave door

: iedereen die deze competitie mee wil vissen en zich nog niet heeft opgegeven 

Afmelden door

: iedereen die deze wedstrijd is verhinderd

 

 

 

Na afloop prijsuitreiking. Iedereen wordt geacht aanwezig te zijn.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Graag willen wij u er nog op wijzen dat u minimaal 3 wedstrijden mee moet zijn geweest om voor een prijs in aanmerking te komen. Per deelgenomen wedstrijd mag u 5 euro rekenen per wedstrijd voor een prijs. In de laatste kolom van de stand staat hoe vaak u mee geweest bent. U kunt dus zelf uitrekenen hoeveel plaats u moet maken in de vriezer.

 

Huub.

 

 

 

In navolging van een eerdere prijsuitreiking vragen wij u even door te geven wat u liever hebt. Wilt u rollades of heeft u liever een vleesschotel?

 

Graag even een mailtje naar h.corsius@home.nl
VISSEN IN NOORD HOLLAND.

 

 

 

Op zaterdag 3 september komen we samen in Aduard voor onze vierde wedstrijd over de dijk. Deze wedstrijd staat ook in het teken van een gevoelige klap aan Harrij toe te dienen, omdat hij nodig aan vakantie toe is. Maar waar kunnen we deze klap toedienen? Je rijdt niet een heel eind om een paar vissen te vangen. Er waren voor deze dag wel een betrouwbare tip en ook een onbetrouwbare tip. We zouden ’s morgens met elkaar bespreken welke keuze we zouden maken. De tips kwamen uit Verlaat, Nieuwe Niedorp of uit Langereis. Nu zult u denken dat Langereis een lange reis is, maar tussen beide plekken zit niet veel verschil qua afstand. We konden wel proeven dat men niet zo happig is op het onbekende en dus de gelegenheid voor de voorzitter om de knoop door te hakken. We gaan een bezoek brengen aan Verlaat en Nieuwe Niedorp.

 

Met drie auto’s, genoeg voor 11 personen, togen we op weg en na een ontspannend ritje kwamen we op de parkeerplaats van Verlaat. Na een paar onduidelijkheden besloten de broertjes Fraiquin, Jack, Bertus en Huub door te rijden naar Nieuwe Niedorp. Bertus en Huub hadden zichzelf beloofd om op de loswal op de krak te gaan vissen. Jack en zijn gevolg wilden graag naar de overkant en dus werden zij keurig een brug verder gebracht. Jack ging meteen naar zijn plek van 2 jaar eerder, want die was toen goed voor vijftig vissen. Die zouden vast nog wel op hem wachten. Maar die vissen hadden ander vertier gevonden en het bleef beperkt tot een enkeling. Nu zijn door de rieten niet zoveel plekjes en dus wordt het delen. Toen had Jack nog 150 vissen, maar had het hele stuk voor hem alleen. Voor Bertus was het al een tijdje geleden dat hij had gevist, maar hij had zich goed voorbereid. Midden in het kanaal werd een keurige vloerplek aan gelegd en met zorgvuldigheid werd een vloerplek aangelegd. Het wachten kon beginnen en Bertus vond dat het nu wel tijd werd.

 

Hij was er helemaal klaar voor het voor hem mocht het vangen wel beginnen.

 

Hij had het net bedacht en uitgesproken en de eerste voorn van 23 cm werd uit het water gehaald. Maar daar bleef het bij en was het tijd voor Huub om ook maar te beginnen.  Met een paar super Drentse maden werden er vijf vissen gevangen en daar bleef het bij. Intussen kwamen Harrij en Johan aan de overkant en die vingen om het leven. Dit was geen vissen, maar heel hard werken. Nu had Huub nog een stukje oranje deeg en daar vraten de vissen wel aan. Een paar meter uit de kant was het ook voor Huub hard werken. Nu had Bertus zich goed voorbereid, maar had geen deeg bij zich. Nu is het motto bij Het Noorden, samen zullen we alles delen en dus kreeg Bertus een stuk deeg van Huub. Nu werd het voor Bertus ook feest en begon ook te vangen. Intussen waren ze tussen de bootjes gaan staan en op elke plek was het raak. Maar soms werd het iets minder en volgens Harrij was een kwestie van geduld en dat ontbrak er aan. Na een paar uurtjes kwamen Jack en Harrij terug met de mededeling dat Johan weer een gouden plek had. Bertus dreigde er flauw van te worden en Huub adviseerde hem om naar het viaduct te gaan. Bertus deed dit en zou Huub bellen als het schapenmeisje er was. Na een poosje belde hij wel en vertelde dat hij op een 11 meter stok en aan maden die ene na de andere brasem ving. Hij jodelde dat het net voorn vissen was. Zo werd het voor hem een hele mooie dag. Bij de parkeerplaats van verlaat is een steigertje voor de partyboot. Maar er zit wel een hek om toe. Nu is Cor altijd acrobaat in het circus geweest en dus klauterde hij over het hek. (3 meter hoog). Hij stond nog maar net te vissen of hij werd gesommeerd door een vrouw er weg te gaan. Als zijn charmes ten spijt, hij moest wel weg, maar ze deed het hek wel open. En dat bespaarde hem een klim terug. Gelukkig vond hij een ander plekje en dat leverde meer op dan windeieren. Wat er allemaal mis ging en wat er stuk ging weten we niet. Wel weten we dat hij 51 vissen had gevangen en daar was hij heel blij mee. Anton had een geweldig plek gevonden en met 46 stuks deed hij hele goede zaken. Gerrit maakt er ook altijd een wandeldag van, maar als je loopt kan je geen vis vangen. Er werd wel vis gevangen, maar met 88 stuks bezet je dan wel de laatste plaats in de Ere-klasse. Toch een aantal waarover je niet mag mopperen. Met de Bults ging het niet slecht, maar voor hun had het wel iets meer mogen zijn.

 

 

UITSLAG VIERDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

 

 

 

ERE-KLASSE

 

 

 

 

A-KLASSE

 

 

1

A.A. Hofman

 88

30495

 

1

H. Corsius

109

19115

2

J. Roossien

107

17320

 

2

E. Bults

 63

 9331

3

H. Fraiquin

127

15226

 

3

J. Bults

 53

 5246

4

J. Fraiquin

118

14002

 

4

C. van Bruggen

 51

 5086

5

G.W. Simons

 88

13882

 

5

A. Hoeboer

 46

 3958

 

 

 

 

 

6

M. Kegel

 32

 3467

 

 

 

Stand na 4 wedstrijden    ERE-KLASSE.

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

G.W. Simons

1078.68

285 – 4

39684 – 1

4

2

H. Fraiquin

1041.28

348 – 1

34664 – 2

4

3

J. Fraiquin

 898.68

331 – 2

28384 - 5

4

4

H. Schuil

 861.10

293 – 3

28405 – 4

3

5

A.A. Hofman

 697.90

 88 – 6

30495 – 3

1

5

J. Roossien

 694.94

194 – 5

25002 – 6

3

 

 

 

Stand na 3 wedstrijden A klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

H. Corsius

843.20

218 – 1

31260 – 2

4

2

E. Bults

819.18

174 – 2

32259 – 1

4

3

A.Hoeboer

320.60

101 – 3

10980 – 3

4

4

J. Bults

247.74

 75 – 5

 8637 – 4

3

5

C. van Bruggen

243.24

 83 – 4

 8012 - 5

4

6

M. Kegel

179.70

 47 – 7

 6635 – 6

2

7

S. Voorma

119.78

 51 – 6

 3439 – 7

2