Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

LIDMAATSCHAP.

 

Als je in Nederland wilt vissen dan moet je in het bezit zijn van een Vispas. Deze Vispassen worden verstrekt door de hengelsportverenigingen Met deze Vispas mag en kan je bijna in alle wateren vissen. Tegenwoordig kan je op verschillende manieren aan die Vispas komen.

De meeste mensen worden lid van een vereniging omdat ze eerder lid zijn geweest of door familie en vrienden. Een andere mogelijkheid is dit via het internet te doen. Ook zijn er een hoop mensen die kopen die Vispas via een Dierenspeciaalzaak of Hengelsportwinkel.

Een veel gehoorde klacht is dat men niet weet dat ze hiermee ook lid van een vereniging zijn en er ook nooit iets van horen.

Voor 2018 gaat het om deze Vispas, maar voor 2017 was het dezelfde pas, maar met uiteraard een ander jaartal.

Als men een Vispas koopt bij een winkel, dan krijgt men in Groningen en Drenthe binnen ongeveer vier weken de definitieve Vispas. Deze wordt toegestuurd door de Federatie Groningen Drenthe met een begeleidend schrijven.

Op die Vispas staan een achttal regels. Vier regels zijn bestemd voor uw gegevens. Het is raadzaam dit te controleren. Verder staat er groot op dat dit een Bewijs van Lidmaatschap is.

Verder leest u van welke vereniging u lid bent en indien van toepassing ook een website van die vereniging. Als u de moeite neemt om eens op die website te gaan kijken, dan weet u wat de vereniging doet en hoe u van het lidmaatschap af kunt komen. Niet aan het eind van het jaar gaan bellen en zeggen dat u dit allemaal niet wist, want met een hele kleine moeite had u dit kunnen weten.

 

Geen boekje meer: gebruik de VISplanner op je telefoon!

 

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant; een wens van veel sportvissers. De VISplanner heb je op je smartphone altijd bij de hand, is veel gebruiksvriendelijker, altijd actueel en je spaart het milieu ook nog eens.

Toch een boekje ontvangen?

Vanaf vorig jaar ontvang je de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren en de Aanvullingslijsten bij de VISpas niet meer op papier, tenzij je dit hebt aangegeven via www.viswaterlijst.nl. Het huidige boekje is geldig in 2016, 2017 en 2018 en is uiteraard wel online te bestellen. Je kunt in veel gevallen ook terecht bij je vereniging of verkooppunt; daar zijn extra viswaterlijsten naar verstuurd.

 

NACHTVISPAS EN DERDE HENGELBEWIJS.

 

Steeds meer leden maken gebruik van een Nachtvispas en een Derde Hengelbewijs. Meestal zijn dit karpervissers. Normaal moest u dit aanvragen via de vereniging waarvan u lid was.

Maar vanaf nu kunt u het allemaal zelf doen en heeft u direct de beschikking over deze mogelijkheid. U mag beide passen bestellen, maar u kunt ook kiezen voor een Nachtvispas of een Derde Hengelbewijs.

U gaat naar www.vissen.nl

U kiest dan in het blauwe gedeelte VISPAS en dan Nachtvispas/ Derde hengelbewijs.

Links ziet u bestellen en als u daar op klikt dan volgt u de instructie en rolt er na betaling een voorlopige vergunning in uw mailbox.

De benodigde informatie, zoals lidmaatschap en vereniging, vindt u op uw Vispas.

 

Meevistoestemming

 

In 2018 wordt het mogelijk om eenmalig een meevistoestemming aan te vragen voor maximaal 3 personen. Deze meevistoestemming kan door een vispashouder op de site van Sportvisserij Nederland worden aangevraagd en meteen thuis worden uitgeprint.

Er zijn wel een aantal beperkingen namelijk:

  • De meevistoestemming is geldig voor 1 dag van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.
  • Er kan per vispashouder 1x per jaar een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Er kan dan voor maximaal 3 personen een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Gevangen vis mag niet meegenomen worden
  • Iedereen die mee vist moet een geldig emailadres opgeven en krijgt later een mailtje met de vraag om lid te worden van een visvereniging
  • De “mee visser” moet in bezit zijn van de uitgeprinte meevistoestemming en samen met de vispashouder vissen

Het doel van de meevistoestemming is om meer mensen enthousiast te maken voor het vissen en lid te laten worden van Sportvisserij Nederland.

Als je dus samen een dagje wilt vissen met familie of kennissen, hoef je niet voor deze personen speciaal een Vispas of een dagkaart aan te vragen. Na het aanvragen van de meevistoestemming mogen ze een dag mee vissen.

 

BIJNA VOORBIJ.

 

Nog een paar weken en we kunnen en moeten afscheid nemen van het jaar 2017. Nu is het een goede gewoonte om alleen maar vooruit te kijken. Wat geweest is kan je niet meer veranderen en wat overblijft zijn herinneringen. Misschien rijst dan ook de vraag dat je het misschien anders had moeten doen. Met uw goedkeuring wil ik toch even terugkijken naar het jaar 2017.

Daarbij wil ik me wel beperken tot onze vereniging en alles wat met het vissen te maken heeft. Alles wat daar buiten gebeurd hebben we helaas geen invloed op, want dan zou de oplossing heel dichtbij zijn.

Voor de vereniging is 2017 wederom een goed jaar geweest, maar ik ben me er ook van bewust dat 2017 voor sommige leden anders had mogen verlopen. Halverwege het jaar 2016 meldde zich Dierenspeciaalzaak Pets & Co in het winkelcentrum Paddepoel voor de verkoop van Vispassen. Nog steeds loopt de verkoop daar goed en zo kunnen we op het ledenbestand op peil houden. Zo aan het eind van een jaar kan je merken dat de acceptgiro’s verzonden zijn, want dan worden er leden wakker en willen als nog opzeggen. Maar dan moet ik meedelen dat dit landelijk voor 1 oktober moet gebeuren. Lees ook maar het eerste artikel en de verwijzing naar onze website. Daar staat alles op en had u het kunnen lezen.

Op dit moment zitten de wereldleiders weer eens te praten over allerlei zaken en zal alles wel weer beter worden. Tenminste als we er in geloven. Intussen weten we ook wat Trump doet en niet doet.

Veranderingen zijn er en zullen er ook altijd wel blijven. Wel wordt het steeds moeilijker om een geschikt nieuw viswater te vinden. Het ledental bij de wedstrijden blijft constant, maar ook regelmatig laten leden verstek gaan. Het belangrijkste is het plezier bij het vissen en dat lukt ook aardig. Het is niet alleen moeilijk om een geschikt water te vinden, maar ook om daar redelijke vangsten te behalen. 

In het afgelopen jaar hebben een aantal leden de plaatsbepalingscommissie getipt voor een goede visplek. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Dus heeft u een goede suggestie, schroom dan niet om dit door te geven.

Voor het vierde jaar hebben we gebruik gemaakt van de Ledenservice van de Federatie. Behoudens een paar hele kleine knelpuntjes verliep het dit keer gladjes. We hebben het volste vertrouwen in de vijfde keer, die op dit moment volop in gang is. Op dit moment moeten er nog 121 lidmaatschappen betaald worden. Steeds meer mensen kiezen voor een automatische incasso.

Het is toch geen utopie om te hopen dat iedereen deze keuze maakt. Het maakt het voor u en ons heel gemakkelijk om er voor te zorgen dat u aan het eind van het jaar uw Vispas ontvangt.

U heeft er geen omkijken naar en kunt elk jaar onbezorgd vissen. Een mailtje of telefoontje is voldoende om dit te regelen. Wilt u geen lid meer zijn, dan zetten wij de automatische betaling direct stop. Dus u loopt geen enkel risico, maar het bespaart u wel 4 euro. En dat is toch een hele grote bak patat. We hopen dat we de ingeslagen weg in 2018 blijven volgen en dat u met veel genoegen het jaar 2017 uitluidt. Geniet van al het voedsel dat u tot zich gaat nemen en pas op met het vuurwerk. Ik wens u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling.

                                                                                                                                Huub Corsius

 

DE DERDE WINTERWEDSTRIJD.

 

De van belang zijnde gegevens zijn de volgende:

Wedstrijddatum          : 6 januari 2018  

Samenkomst               : 07.00 UUR IN HOTEL RESTAURANT ADUARD.

Pleisterplaats              : Voor en na de wedstrijd zijn we daar te gast.

Kampplaats                : Deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld.

                                     De leden krijgen de keuze per e-mail toegestuurd.

Opgave                       : Tot en met 27 december a.s. bij:

                                    H. Corsius, Het Want 60, tel: 050 – 5422253.

Opgave door              : Die de tweede wedstrijd niet mee geweest zijn.

Afmelden door            : Iedereen die deze wedstrijd verhinderd is.


 

 

Koud en Mistig.

 

 

 

Het is zaterdag 2 december en dat betekende dat we aan de tweede winterwedstrijd konden beginnen. De temperatuur lag onder het vriespunt en dat kon wel eens een echte winterwedstrijd worden. Je komt om half zeven bij de auto en mag eerst gaan krabben. Als de ramen schoon zijn zet je de auto in beweging om naar Aduard te rijden. Je past de snelheid aan, want het is ook nog mistig ook. Verder ging het rijden goed en viel de gladheid wel mee.

 

Aankomend bij Minke stap je uit de auto en merkt dat de parkeerplaats een ijsbaan is. Voorzichtig schuifel je naar binnen en daar zitten de meeste deelnemers al achter de koffie. Het wachten was nog even op Sikko, Jan en Edwin en toen waren we met 12 personen. Ook waren de broertjes aanwezig en gaven nog even een paar goede tips weg. De commissie had deze keer wederom voor Sneek gekozen, want volgens hun moest er nog steeds vis te vangen zijn. Maar dat gold niet voor iedereen, want op dinsdag was er geen vis te vangen. We zouden er het beste maar van hopen en onze ervaren chauffeurs brachten ons naar de parkeerplaats in Sneek. Uit de auto stappend merkten we dat ook dat deze parkeerplaats een ijsbaan was.

 

Vissers zijn eigenlijk net als inbrekers. Ze komen altijd op de plaats van delict terug en hopen dat het net zo goed is als de vorige keer. Dus is het niet moeilijk om te bedenken waar je naar toe moet. Huub was met Bertus naar het eiland geweest, maar Bertus was er nu niet. Manfred wilde daar ook wel naar toe en Anton voelde er ook wel voor. Volgens de broertjes hoefde Huub daar niet naar toe te gaan, want er zou vandaag geen vis te vangen zijn. Maar vissers zijn ook eigenwijs en dus reden zij wel naar het eiland. Na twee uur kwamen ze er achter dat er echt geen vis te vangen was. Er zwom nog een voorn rond en Anton wist die te vangen. Op zich is dat natuurlijk knap. Even een rondje via de telefoon en zo kwamen zij er achter om bij de Coopmansgracht te zijn. Koos en Sikko gingen naar het haventje bij de Woudvaart. Maar daar lag het water dicht en dan maar de Woudvaart in. Even later moesten zij ook constateren dat dit het ook niet was. Nu ligt de Coopmansgracht vlak bij en dus konden het vege lijf nog redden. De broertjes hadden hun keuze bepaald voor de steiger aan de Prins Hendrikkade. Dit bleek geen slechte keuze te zijn en weldra werd er lustig op los gevangen. Even later moesten ze constateren dat er een parcours uitgezet was voor stekvissers en dan kan je niet verder. Ook zij kwamen in de Coopmansgracht terecht en ook daar bleven ze vangen. Harrij en Jack waren van hun geloof afgestapt en vingen de vissen aan het kantje van jawel, de Coopmansgracht. Jan en Edwin waren er ook te vinden en waren niet naar de plek des onheils gegaan van de vorige keer. Alleen Gerrit bleef Groot- en Kleinzand trouw en ving daar zijn visje. Lekker tussen het winkelende publiek had hij het hele water voor hem alleen. En druk was het er wel, want de inkopen voor Sinterklaas waren in volle gang. Zo ving het grotendeel zijn vis aan de Coopmansgracht en toch was er een verschil.

 

Aan de kant werden er wel meer vissen gevangen, maar waren kleiner dan vier meter uit de kant. Mee naar het midden waren het hele dikke voorns, maar je kun natuurlijk niet alles hebben. Intussen was het weer mistig geworden, maar de vistijd liep op zijn eind. Voor het eind van de middag was regen voorspeld en dus gingen we terug naar Aduard. De commissie had weer voor een uitstekende visdag gezorgd en moeten we maar kijken waar we in 2018 naar toe moeten. De vraag is natuurlijk hoe de weersomstandigheden zich voor doen. Maar eerst gaan we nog genieten van de kniepertjes, vuurpijlen en rotjes.

 

Toen we uit Aduard naar huis gingen was er inderdaad de voorspelde regen, maar toen zaten we droog.

 

 

 

UITSLAG 2e WEDSTRIJD.

 

 

 

Ere-klasse                                        A-klasse

 

1

H. Schuil

212

17591

 

1

K. Vos

154

15519

2

J. Bults

104

17638

 

2

S. Voorma

132

11422

3

J. Roossien

151

13763

 

3

H. Corsius

 48

 6255

4

H. Fraiquin

137

13630

 

4

A. Hoeboer

 24

 2903

5

J. Fraiquin

133

12308

 

5

M. Kegel

 22

 2473

6

G.W. Simons

145

 9819

 

 

 

 

 

7

E. Bults

 83

10782

 

 

 

 

 

 

 

 

Stand na 2 wedstrijden.

 

ERE-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

J. Bults

985.06

284 – 6

35053 – 1

2

2.

H. Schuil

907.22

369 – 1

26911 – 2

2

3.

J. Roossien

787.62

303 – 2

23781 – 3

2

4.

E. Bults

668.94

225 – 5

22197 – 4

2

 5.

G.W. Simons

633.22

276 – 4

17861 – 5

2

 6.

H. Fraiquin

409.60

137 – 6

13630 – 6

1

 7.

J. Fraiquin

379.16

133 – 7

12308 – 7

1

 

A-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

S. Voorma

782.12

285 – 1

24856 – 1

2

2.

H. Corsius

529.64

180 – 2

17482 – 2

2

3.

K. Vos

464.38

154 – 4

15519 – 3

1

4

A.A. Hofman

396.32

158 – 3

11916 – 4

1

5.

A. Hoeboer

255.08

 81 – 6

 8704 – 5

2

6.

M. Kegel

253.46

 92 – 5

 8073 – 6

2