Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 
 

LIDMAATSCHAP.

 

Als je in Nederland wilt vissen dan moet je in het bezit zijn van een Vispas. Deze Vispassen worden verstrekt door de hengelsportverenigingen Met deze Vispas mag en kan je bijna in alle wateren vissen. Tegenwoordig kan je op verschillende manieren aan die Vispas komen.

De meeste mensen worden lid van een vereniging omdat ze eerder lid zijn geweest of door familie en vrienden. Een andere mogelijkheid is dit via het internet te doen. Ook zijn er een hoop mensen die kopen die Vispas via een Dierenspeciaalzaak of Hengelsportwinkel.

Een veel gehoorde klacht is dat men niet weet dat ze hiermee ook lid van een vereniging zijn en er ook nooit iets van horen.

Voor 2018 gaat het om deze Vispas, maar voor 2017 was het dezelfde pas, maar met uiteraard een ander jaartal.

Als men een Vispas koopt bij een winkel, dan krijgt men in Groningen en Drenthe binnen ongeveer vier weken de definitieve Vispas. Deze wordt toegestuurd door de Federatie Groningen Drenthe met een begeleidend schrijven.

Op die Vispas staan een achttal regels. Vier regels zijn bestemd voor uw gegevens. Het is raadzaam dit te controleren. Verder staat er groot op dat dit een Bewijs van Lidmaatschap is.

Verder leest u van welke vereniging u lid bent en indien van toepassing ook een website van die vereniging. Als u de moeite neemt om eens op die website te gaan kijken, dan weet u wat de vereniging doet en hoe u van het lidmaatschap af kunt komen. Niet aan het eind van het jaar gaan bellen en zeggen dat u dit allemaal niet wist, want met een hele kleine moeite had u dit kunnen weten.

 

Geen boekje meer: gebruik de VISplanner op je telefoon!

 

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant; een wens van veel sportvissers. De VISplanner heb je op je smartphone altijd bij de hand, is veel gebruiksvriendelijker, altijd actueel en je spaart het milieu ook nog eens.

Toch een boekje ontvangen?

Vanaf vorig jaar ontvang je de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren en de Aanvullingslijsten bij de VISpas niet meer op papier, tenzij je dit hebt aangegeven via www.viswaterlijst.nl. Het huidige boekje is geldig in 2016, 2017 en 2018 en is uiteraard wel online te bestellen. Je kunt in veel gevallen ook terecht bij je vereniging of verkooppunt; daar zijn extra viswaterlijsten naar verstuurd.

 

NACHTVISPAS EN DERDE HENGELBEWIJS.

 

Steeds meer leden maken gebruik van een Nachtvispas en een Derde Hengelbewijs. Meestal zijn dit karpervissers. Normaal moest u dit aanvragen via de vereniging waarvan u lid was.

Maar vanaf nu kunt u het allemaal zelf doen en heeft u direct de beschikking over deze mogelijkheid. U mag beide passen bestellen, maar u kunt ook kiezen voor een Nachtvispas of een Derde Hengelbewijs.

U gaat naar www.vissen.nl

U kiest dan in het blauwe gedeelte VISPAS en dan Nachtvispas/ Derde hengelbewijs.

Links ziet u bestellen en als u daar op klikt dan volgt u de instructie en rolt er na betaling een voorlopige vergunning in uw mailbox.

De benodigde informatie, zoals lidmaatschap en vereniging, vindt u op uw Vispas.

 

Meevistoestemming

 

In 2019 wordt het mogelijk om eenmalig een meevistoestemming aan te vragen voor maximaal 3 personen. Deze meevistoestemming kan door een vispashouder op de site van Sportvisserij Nederland worden aangevraagd en meteen thuis worden uitgeprint.

Er zijn wel een aantal beperkingen namelijk:

  • De meevistoestemming is geldig voor 1 dag van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.
  • Er kan per vispashouder 1x per jaar een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Er kan dan voor maximaal 3 personen een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Gevangen vis mag niet meegenomen worden
  • Iedereen die mee vist moet een geldig emailadres opgeven en krijgt later een mailtje met de vraag om lid te worden van een visvereniging
  • De “mee visser” moet in bezit zijn van de uitgeprinte meevistoestemming en samen met de vispashouder vissen

Het doel van de meevistoestemming is om meer mensen enthousiast te maken voor het vissen en lid te laten worden van Sportvisserij Nederland.

Als je dus samen een dagje wilt vissen met familie of kennissen, hoef je niet voor deze personen speciaal een Vispas of een dagkaart aan te vragen. Na het aanvragen van de meevistoestemming mogen ze een dag mee vissen.

 

 

DE DERDE WINTERWEDSTRIJD.

 

De van belang zijnde gegevens zijn de volgende:

Wedstrijddatum          : 5 januari 2019  

Samenkomst               : 07.00 UUR IN HOTEL RESTAURANT ADUARD.

Pleisterplaats              : Voor en na de wedstrijd zijn we daar te gast.

Kampplaats                : Deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld.

                                     De leden krijgen de keuze per e-mail toegestuurd.

Opgave                       : Tot en met 27 december a.s. bij:

                                    H. Corsius, Het Want 60, tel: 050 – 5422253.

Opgave door              : Die de tweede wedstrijd niet mee geweest zijn.

Afmelden door            : Iedereen die deze wedstrijd verhinderd is.

 

 

Vissen in Bolsward.

 

Op 1 dec. werd de 2e winterwedstrijd gevist, er was gekozen voor Bolsward als kampplaats. Het weer was guur en koud maar er was geen regen voorspeld. Om 06.00 uur waren we met 9 personen aanwezig in hotel Aduard waar Loes de koffie al gereed had. Huub , Harrij en Johan F. en Bertus hadden zich afgemeld. Jan en Edwin zeiden dat ze wel graag om half 7 voor de tv wilden zitten omdat dan de wedstrijd Vitesse tegen Emmen was. Harrij vroeg toen aan de aanwezigen of iedereen er mee eens was om de wedstijd dan om 15.oo uur te beëindigen. Omdat iedereen aanwezig was die zich had aangemeld voor de wedstrijd konden we om kwart over 6 vertrekken.

Zoals gewoonlijk parkeerden we bij de Poiszwinkel. Hier had zich langs het kanaal aan het Laag Bolwerk een ploeg stekvissers ge-instaleerd. Weldra zwermden we uit over Bolsward om de vissen eventjes flink in de kraag te vatten. Edwin ging linea recta naar het haventje aan het Kruiswater, Koos en Sikko gingen richting de Welkoop achter de chinees aan de Harlingerstraat. Hier kwamen Manfred en Anton ook terecht om hun kunsten te vertonen. Jan had zich een plaatsje gezocht op de steiger naast de brug, hier vonden Harrij en Jaq ook hun stekkie. Er werden gelijk een paar maatse vissen gevangen. Koud was het er wel, de wind stond pal op je gezicht. Jan zat met een handicap want hij had een andere hengel, die zat iets anders in elkaar gestoken dan zijn oude. Die had hij de vorige keer in Balk tegen een boom laten staan. Hierdoor was hij zijn hengel met 5 gemonteerde zwiepen en schepnetsteel in foedraal kwijt. Maar ook hij ving op de steiger zo’n 12tal vissen net als Harrij en Jaq. Maar plotseling stopten de aanbeten en zochten H en J hun heil in de stad zelf. Jan ging richting de bocht bij de brug over de Turfkade. Hij ving hier in rap tempo een paar dikke voorns en kolbeien. Hij is hier een poosje blijven staan en ving in totaal 30 vissen op deze plek. Koos kwam ook even langs maar zo goed als het was zo plotseling waren de aanbeten over en hielp voeren ook niet. Koos kreeg een telefoontje van Sikko die naar Edwin was gelopen dat er goed werd gevangen in het Kruiswater, waarna hij zich daar naar toe verplaatste.

Even Later kwam Gerrit ook bij de brug en vertelde dat hij voor de Hema 22 vissen had gevangen en op de Turfkade geen enkele aanbeet had gehad, en nu richting het Lage Bolwerk bij de sluis ging. Jan kreeg ook de gedachte om dan ook maar die kant op te gaan en kwam een poosje later uit op de Leeuwardervaart. Anton en Manfred hadden ook na een wandeling een plaatsje gevonden in de buurt van de sluis, er werd af en oe een visje gevangen maar een poch was het niet. Jan begon gelijk te vangen op zijn stek, lekker beschut voor de wind ving hij zijn vissen veel van boven de 20 cm met ook nog een brasem van 48 cm. Hij wist hier in totaal een 90 stuk te vangen. Een bellyboot visser kwam langs varen en vertelde hem dat de vissers die een stekwedstrijd hadden geen kl..ten vingen(hij bedoelde natuurlijk geen schub). Jaq die kwam ook nog langs de Leeuwardervaart hij was Harrij die richting de sportvelden was gelopen kwijt geraakt. Om 15.00 uur was iedereen weer bij de auto en konden we richting Aduard. Het bleek dat er goed was gevangen.

Na het nuttigen van een consumptie en de gebruikelijke hap waren Jan en Edwin lekker op tijd voor de buis om hun voetbalclub Emmen na een achter stand gelijk te zien spelen met 1 om 1 tegen Vitesse.

 

UITSLAG 2e WEDSTRIJD.

 

Ere-klasse                                        A-klasse

1

J. Bults

140

17075

 

1

K. Vos

107

10224

2

H. Schuil

146

10438

 

2

È, Bults

101

 5906

3

J. Roossien

139

 9254

 

3

A, Hoeboer

 18

 3488

4

G.W. Simons

 90

 7510

 

4

M. Kegel

 24

 3162

5

S. Voorma

 97

 5468

 

 

 

 

 

 

ERE-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

J. Roossien

837.58

361 – 1

23829 – 1

2

2.

H. Schuil

662.70

268 – 2

19735 – 3

2

3.

G.W. Simons

657.92

264 – 3

19696 – 4

2

 4.

J. Bults

632.26

196 – 4

21813 – 2

2

5.

H. Fraiquin

405.56

182 – 5

11178 – 6

1

 6.

S. Voorma

346.42

148 – 6

 9921 – 7

2

 

A-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

K. Vos

535.22

196 – 2

16961 – 1

2

2.

J. Fraiquin

469.30

204 – 1

13265 – 2

1

3.

E. Bults

360.40

154 – 3

10320 – 3

2

4.

A. Hoeboer

186.30

 58 – 4

 6415 – 4

2

5.

A.A. Hofman

104.10

 44 – 5

 3005 – 6

1

6.

M. Kegel

 87.24

 24 – 7

3162 – 5

1

7.

H. Corsius

86.20

 33 – 6

 2660 – 7

1