Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 

DE VIJFDE EN LAATSTE ZOMERWEDSTRIJD.

  

De van belang zijn gegevens zijn de volgende:

 

Wedstrijddatum           : 6 oktober 2018

 

Tijdstip samenkomst   : Voor alle wedstrijden is dat 06.00 uur.

 

Wedstrijdduur              : Zoals op de jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur..

 

Pleisterplaats              : voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Restaurant Aduard"

 

Kampplaats                : Deze wordt op 4 oktober vastgesteld.

 

Opgave                       : Tot en met 28 september a.s. bij:

 

                                       H. Corsius, Het Want 60, tel: 06-51647777

 

Opgave door              : Iedereen die deze kompetitie mee wil vissen en zich nog niet

                                       heeft opgegeven voor de competitie

 

BIJZONDERE VISDAG.

 

 

Sinds een aantal jaren hebben we een speciale wedstrijd in het leven geroepen.

 

We organiseren gewoon deze dag weer voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wat moet u weten en wat moet u doen? Wilt u meedoen, dan gewoon opgeven.

 

De datum is 15 september 2018.

 

We komen samen om 06.00 uur in Hotel restaurant Aduard. Daar drinken we ’s morgens een kopje koffie. Daarna gaan we gezellig ergens vissen en hopen dat de vissen goed willen bijten. Na afloop van dit samen zijn, gaan we terug naar Aduard. Daar maken we de uitslag bekend. Daar hebben we met elkaar een aangekleed etentje. In verband met de organisatie moet u zich voor 4 september opgeven bij Huub Corsius. Aanmeldingen na die datum kunnen niet meer geaccepteerd worden. 

 

Wilt u ook aanschuiven, dan even opgeven.

 

CONTRIBUTIE 2019.

 

De contributie voor 2019 is gewijzigd vastgesteld. Alle contributies zijn met 1 euro verhoogd voor de afdracht aan Sportvisserij Nederland. Dit is de eerste verhoging na 12 jaar en dus mogen we niet mopperen. Dat betekent dat u 36 euro of 32 euro betaald. Dit is afhankelijk van de vorm van betaling. Daarover in een ander item meer,

 

Voor de Nachtvispas en Derde Hengelbewijs zijn geen verhogingen.

 

Dit betekent dat u voor een Nachtvispas 10 euro en voor een Derde Hengelbewijs 25 euro betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan de afdracht aan de Federatie.

 

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

 

Wilt u voor 2019 geen Vispas en/of Nachtvispas en/of Derde hengelbewijs meer, dan is het wel netjes dat u dit voor 1 oktober 2018 kenbaar maakt aan uw vereniging.

 

Hiervoor kan u via de website “Opzegging Vereniging” gebruiken of even een mailtje sturen aan h.corsius@home.nl.

 

Gewoon uw lidnummer (staat op de vispas) en de mededeling “Opzegging” is voldoende.

 

BETALING CONTRIBUTIE 2019.

 

Net als vorig jaar zal de contributie 2019 centraal geïnd worden door de Federatie Groningen Drenthe. Ook verzorgd de Federatie de toezending van de betaalde Vispassen e.d..

 

Heeft u de Federatie een automatische incasso gegeven dan hoeft u helemaal niets te doen en bent u verzekerd van een tijdige toezending.

 

Bovendien betaalt u geen administratie kosten en bedraagt de contributie 32 euro, eventueel vermeerderd met de Nachtvispas en/of Derde Hengelbewijs. Dit is voor U en voor ons een gemakkelijke manier van betaling en betekent voor U geen zorgen en loopt alles gladjes.

 

Heeft u nog geen Automatische Incasso, dan is het raadzaam dit even door te geven aan H. Corsius, h.corsius@home.nl met uw naam en rekeningnummer.

 

Maakt u gebruik van de toegezonden Acceptgirokaart of Internet Bankieren dan betaalt u 4 euro administratiekosten boven het contributiebedrag en wordt de contributie 36 euro. Ook hier is het advies om tijdig, voor 1 november 2017, uw contributie te betalen, want dan kunnen wij u garanderen dat u tijdig de benodigde papieren voor 2019 zult ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat het kantoor van de Federatie de laatste 2 weken gesloten is. Komt uw betaling dan binnen, dan kunt u er van uit gaan dat u niet tijdig uw papieren zult ontvangen.

 

Kiest u voor betaling via het Internet, dan vragen wij u met klem om uw lidnummer te vermelden. Dat maakt het gemakkelijk om er de juiste naam bij te hebben.

 

Uit ervaring weten we dat betalingen wel eens van een andere rekening geboekt wordt, dan de naam van het lid. Dit geeft wel eens problemen en kunnen we de betaling niet plaatsen.

 

Met deze wetenschap kunt u er aan bijdragen om de inning van de contributie gladjes te laten verlopen.

 

EEN ZOMERSE WEDSTRIJD.

 

Het is 1 september en dat betekent dat we onze vierde wedstrijd van de zomercompetitie gingen vervissen. Net als anders zijn er altijd deelnemers die ergens anders in de wereld hun vrijheid aan het vieren zijn. Maar er zijn ook deelnemers die op vrijdag nog in Spanje zitten en op zaterdag om 6 uur gewoon in Aduard zijn. Maar die heeft een broertje die er voor zorgt dat er een topvoertje en stukje deeg aanwezig is. Maar dat heeft natuurlijk niet iedereen. Zo kon het gebeuren dat we met 9 personen zaten te genieten van de koffie. Het was er gezellig druk, want ook Noorderhoogte ging vissen en dat betekende dat Loes het druk had, maar die weet van wanten.

We hadden een uitstekende tip voor Lemmer, maar er was niet bij verteld dat dit stuk alleen bevist mag worden door leden van HSV Lemmer. Het leek ons niet verstandig om er heen te gaan en in een uitstekend overleg kwamen we terecht in Akkrum. Lekker dichtbij en waarom zou daar geen vis te vangen zijn? Harrij en Johan wilden graag naar Nes en natuurlijk mocht dat. Dat sprak Jack ook wel aan en stapte bij de broertjes in de auto. Een beetje proppen en de tas op schoot lukte het ook nog. Nu weet Jack ook hoe knakworst in blik zich voelen. De rest reed door naar onze vaste parkeer plaats. Maar het centrum van het dorp was afgesloten voor een braderie en chantyfestival. Het was wel 6 jaar geleden, maar we wisten de parkeerplaats wel te vinden. Er verandert wel eens iets en waar is het bankje gebleven?

Achteraf was het niet zo erg, want we hadden er toch niet kunnen zitten. Toen iedereen al op weg was zijn favoriete plek ontdekte Jan dat zijn hengel nog in Emmen stond. Nu is dat wel een heel belangrijk attribuut om te vissen, maar hij had nog een reservehengel bij zich. Daar zaten niet zijn nieuwste snoertjes op, maar hij was gered. Intussen had Gerrit al diverse plekjes gehad en constateerde dat het shit was. Jan, Edwin en Huub gingen naar het haventje. Huub zat op de kop van een bootje en ving wel. Langzamerhand had werden ook de passanten wakker. Wat kan het vredig zijn als je zo vroeg aan het water bent. Rimpelloos lag het water aan je voeten en kon een uitstekende voerplek worden aan gelegd. Dan kan het wachten beginnen en meestal kondigen zich de eerste vissen aan, maar niet iedereen heeft dat geduld hé Gerrit? Ze zeggen wel eens dat het vroeger anders was en is dat ook zo. In het bootje naast Huub kwam ook leven in de brouwerij. Daardoor kwamen ook de eerste golfjes op het water. Om de beurt vertoonden ze zich op het dek, maar een goedemorgen kon er niet vanaf. Tegen half tien werd er koffie gedronken, maar vroeger kon je wel eens een kopje mee drinken. Nu is dat niet meer zo, maar het positieve is dat er nu ook werd gesproken. Nauwlettend werd je in de gaten gehouden en ze wisten precies te vertellen hoeveel vis je had gevangen. Zelfs van grote afstand kwam men even langs om te kijken hoe alles precies ging. En zo komen bootjesvaarders en vissers toch een klik. Maar het kan ook anders. Harrij, Johan en Jack vingen uitstekend en hadden het heel druk. Maar daar het iemand met een bootje geen boodschap aan en moest aanleggen waar zij stonden te vissen. Haalde een heggenschaar tevoorschijn en maakte een kale plek in het riet. Hoe zo respect voor de natuur en waarom zou je rekening moeten houden met een ander? Anton en Manfred hadden elkaar gevonden in de Meinesloot en daar hadden ze het goed naar de zin. Jan en Edwin waren daar ook naar toe geweest, maar kwamen weer terug op hun eerste plek. Gerrit had het allemaal gezien en ging naar de spoorbrug. Halverwege bedacht hij zich en ging naar het kleine watertje wat parallel liep. Hij had ze gevonden, want hier zat de vis massaal. Door het mooie weer en de festiviteiten in het dorp waren er veel mensen op de been. Iedereen maakte van de gelegenheid gebruik om even met Gerrit te praten. Die vond het geweldig en was gaarne bereid een demonstratie te geven. Als hij hier eerder was gekomen, dan had hij zeker meer dan honderd gevangen. Nu was hij blijven steken op 84 vissen. Vooraf had hij er voor getekend.

Er loopt een smal watertje door Akkrum en daardoor zijn we gevrijwaard van grote boten. Maar wat schetste onze verbazing toen deze er langs kwam. Een jonge kaptein met twee schitterende matrozen stuurden de boot langs alles en door de brug. Netjes ging de brug weer naar beneden om even weer open te gaan voor een boot van de andere kant. Maar het ongelooflijke gebeurde en de brug bleef omhoog staan. Hoe lang zou dit nog duren, want de brug had geen bediening. Intussen vormde zich een file van auto’s en voetgangers. Zo werd het echt druk in Akkrum. We stonden met vier leden aan de verkeerde kant van de brug en zouden een stuk moeten omlopen om bij de auto’s te komen. Gelukkig stond Edwin aan de goede kant en had ook een sleutel van Pa’s auto. We besloten om maar naar de volgende brug te lopen en daar zou Edwin Manfred oppikken en kon de rest instappen. Bij de vissers in Nes ging het ook niet crescendo, want toen Jack zijn tas op schoot kreeg, merkte hij dat hij zijn schepnet had verloren. Gedrieën gingen ze terug naar de plek waarvan ze vermoeden waar het lag. Met vereende krachten kwam Jack weer in bezit van zijn schepnet. Door alle ophoudingen kwamen we gelijktijdig in Aduard aan en daar konden we constateren dat het een geslaagde visdag was. De vangsten waren goed en het weer was nog beter.

 

UITSLAG VIERDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

 

ERE-KLASSE

 

 

 

1

H. Fraiquin

142

12025

382.50

2

J. Fraiquin

132

11218

356.36

3

G.W. Simons

 84

 6586

215.72

4

J. Bults

 78 

 5262

183.24

5

E. Bults

 63

 5462

172.24

 

A-KLASSE

 

 

 

1

J. Roossien

133

10318

339.36

2

H. Corsius

 72

 6276

197.52

3

M. Kegel

 44

 2986

103.72

4

A. Hoeboer

 27

 2088

 68.76

 

Stand na 4 wedstrijden Ere-klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

H. Fraiquin

935.86

238 – 4

34893 – 1

3

2

H. Schuil

894.46

248 – 3

32323 – 2

2

3

G.W. Simons

862.38

268 – 1

29719 – 4

4

4

J. Fraiquin

827.32

232 – 5

29766 – 3

3

5

E. Bults

730.56

212 – 6

25928 – 5

4

6

J. Bults

678.40

256 – 2

21120 – 6

4

7

S. Voorma

442.04

147 – 7

14752 – 7

3

 

Stand na 4 wedstrijden A klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

J. Roossien

1226.76

413 – 1

40688 – 1

4

2

A.A. Hofman

 609.68

 96 – 3

25684 – 2

2

3

A. Hoeboer

 345.66

 84 – 4

13083 – 3

3

4

H. Corsius

 337.62

122 – 2

10781 – 4

3

5

M. Kegel

 175.96

 66 – 5

 5498 - 5

2