Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek
 

CLUBBLAD Hengelaarsclub Het Noorden.

44e Jaargang nr. 1  - mei 2015

 


INHOUD.

VISje – 2 maand later

Avondwedstrijden 2015

Voorstellen jaarvergadering

Vissen in Franeker

Bedankt

Uitslag eerste zomerwedstrijd

  

 

VISje - 2 MAAND LATER.

In het clubblad van maart is al vermeld dat er eind februari in het Noord-Willemskanaal op het initiatief van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe bijna 250 karpers met een merkje uitgezet. Ook is bij een deel van deze karpers (36) een klein zendertje geïmplanteerd. Het doel van het uitzetten van de karpers is te onderzoeken of de karpers in het kanaal blijven. Volgens de website van Sportvisserij  Nederland  zijn de  36 karpertjes met een zender waargenomen op de ontvangers. Er is zelfs een reislustige karper die met een totaal afstand van ruim 80 km al negen keer pendelde tussen Tynaarlo en Assen. 

De sportvissers die gemarkeerde spiegelkarpers vangen worden gevraagd om informatie hierover te mailen naar: karper@sportvisserijnederland.nl. Wat mail je? Vangstdatum, locatie, lengte vis, nummer merkje en eventueel een foto van de linkerflank van de karper. Ook als je een klein spiegelkarpertje zonder oranje merkje vangt is het belangrijk om dit door te geven. De karpers verliezen soms het merkje. De eerste 20 melders van gemerkt kapertjes krijgen een knuffelkarpertje. Op 23 april 2015 zijn er al 17 van deze karpers gevangen en gemeld. Er zijn dus nog 3 pluche knuffelkarpertjes te verkrijgen.
Martin.

 

AVONDWEDSTRIJDEN 2015.

Op 19 mei begint de eerste van een reeks van zes wedstrijden op de dinsdagavond. Kenmerkend voor de avondwedstrijden zijn dat iedereen zelf zijn visplaats moet bepalen. Omdat de avond kort duurt, is het de kunst om een goede visplek uit te zoeken met zo weinig mogelijk reistijd. De avondwedstrijden verlopen wat gemoedelijker dan de zomer- en winterwedstrijden. We gaan dan met stralend mooi vissen in allerlei leuke viswatertjes in de buurt van de stad Groningen. Na afloop gaan we onze vis-avonturen met een koel drankje napraten in het café De Eik aan de Eikenlaan.

 

Kosteloos

Dit jaar hebben de avondwedstrijden (bij wijze van test) geen 5 euro inleggeld voor de wedstrijden en ook geen vleesprijs na afloop. Deelname aan de avondwedstrijden van 2015 is dan geheel kosteloos. Na afloop van de avondwedstrijden gaan we met de deelnemers bespreken of dit geslaagd is en of het voor herhaling vatbaar is.

  

Wedstrijddata  : 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni en 23 juni
Wedstrijdduur  : van 18.00 tot 22.00 uur
Vervoer  : Deze keuze is vrij
Viswater : Alle wateren behorende tot het oude PGF-gebied
Start/Terugkomst : Café biljard De Eik aan de Eikenlaan 5 in Selwerd.
Opgave : Op de wedstrijdavond. Wel moet u dan ruimschoots op
    tijd aanwezig zijn, zodat de administratieve zaken in
    alle rust afgehandeld kunnen worden.
Inleggeld : U mag kosteloos deelnemen aan de avondwedstrijden van 2015.
Ereprijzen : Er zijn geen ereprijzen of persoonlijke prijzen te winnen.
    Wel is er voor de winnaar eeuwige roem.
Standen : Na elke wedstrijdavond worden de uitslag en de standen bekend
    gemaakt op onze website.


 

 

 

VOORSTELLEN JAARVERGADERING (herhaalde oproep).
Op 14 september a.s. zal weer de jaarlijkse ledenvergadering worden gehouden. Naast de voorstellen die het bestuur ieder jaar inlevert, hebt u als lid, ook de gelegenheid een voorstel (of meerdere) in te dienen. Als u denkt dat er binnen de vereniging iets niet goed is geregeld of beter kan, dan moet u zeker niet nalaten van uw recht tot inspraak gebruik te maken en uw invloed laten gelden d.m.v. een voorstel. Daarvoor hebt u tot uiterlijk 1 juni a.s. gelegenheid om voorstellen in te dienen. Schroom niet en laat ons weten wat u ziet als een verbetering binnen de vereniging is of kan zijn. Het is wel de bedoeling dat een verandering een verbetering moet zijn voor ons allen en nooit een persoon mag bevoordelen of benadelen. Dit dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren bij de secretaris:  H. Corsius, Het Want 60, 9733 BD  GRONINGEN. Email: h.corsius@home.nl
Huub.

 

 


 

 

INFORMATIE TWEEDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

Wedstrijddatum : zaterdag 6 juni 2015 
Tijdstip samenkomst : 6.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard” 
Wedstrijdduur : zoals op jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur
Pleisterplaats : voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Hotel Aduard te Aduard"
Kampplaats : deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld
   de leden die kunnen vanaf vrijdagmiddag bij H. Corsius of 
   H. Schuil informeren naar de kampplaats.
   deelnemers ontvangen per email de gekozen kampplaats
Opgave : tot en met 27 mei a.s. bij:
   H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253
Opgave door

: iedereen die deze competitie mee wil vissen en zich nog niet

  heeft opgegeven 

Afmelden door : iedereen die deze wedstrijd is verhinderd

 

 

 

 

VISSEN IN FRANEKER.
Op zaterdag 2 mei is de eerste zomerwedstrijd van 2015 vervist in Franeker. Na een april-maand met veel te lage temperaturen en heel veel wind beloofde 2 mei een mooie voorjaarsdag te worden. De verschillende weerstations voor-spelden een droge dag met temperaturen van 5 tot 12 graden en regelmatig zon. Tegen 6 uur hadden we afgesproken in hotel Aduard in Aduard. Loes had extra vroeg de koffie al klaar staan. Tijdens de koffie kon iedereen op de visplanner zien waar er wel en niet gevist mocht worden in Franeker.

 

Tegen half zeven was het tijd voor de mededelingen. Johan, Koos en Huub visten niet mee. Johan was naar een bruiloft, Koos op vakantie en Huub bleef thuis ivm zijn heup. Huub heeft aangegeven dat hij 21 mei een nieuwe heup krijgt. Iedereen wenst Huub heel veel beterschap en een voorspoedig herstel, zodat hij binnenkort weer met ons mee kan vissen. Na de mededelingen zijn we met 5 auto’s naar Franeker vertrokken. In Franeker parkeerden we op de grote parkeerplaats bij de Albert Heijn. Om buiten de blauwe zone te blijven parkeerden we helemaal achter en helemaal voor op die hele grote (bijna lege) parkeerplaats. Al snel waren de visspullen uitgepakt en ging iedereen zijn eigen weg.

 

Ik ben met Joris richting Opvaart gegaan. Naast de Salverderbregge is een leuke stek waar we in de afgelopen jaren veel vis hebben gevangen. Hier zaten we uit de wind en heerlijk in een lekker warm ochtendzonnetje. Kort daarna kwam Jan en Edwin Bults langs. Zij gingen tussen de bootjes aan de andere kant van de brug vissen. Ook Bertus probeerde een visje te vangen in de Opvaart. Dit lukte niet echt goed en hij vertrok richting Franeker. Tot een uur of 11 was het lekker zonnig weer en vingen we een aantal leuke vissen. Joris had zelfs een prachtige baars van 34 cm. Ook de drie-potige buurtkat kwam weer langs. Geduldig bleef het rustige katje wachten op een visje. Het wachten werd beloont met een ondermaats witvisje, wat meteen met smaak door de kat werd opgegeten. Edwin lukte het niet om aan de andere kant van de brug een leuke stek te vinden. Hij probeerde het aan de overkant. Dit was geen succes. Na elf uur was het weer totaal verandert en lukte het niet meer om daar vis te vangen.

 

Ik ben samen met Joris en Edwin verkast naar de andere kant van Franeker. Ook hebben we kort in de binnenstad in een smal grachtje gevist. Dit was geen succes. We kwamen uiteindelijk terecht op een steigertje even buiten de binnenstad. Het steigertje was net groot genoeg voor ons drieën. Ook dit was weer een heerlijk plekje uit de wind en in de zon. Na korte tijd werden we lastig gevallen door een heel brutaal en rusteloos katje dat overal op en onder zat. Het beestje vrat zelfs van het voer en was niet weg te krijgen.  Het is Edwin uiteindelijk gelukt om het katje zoet te krijgen door zijn brutaal apebekkie in te smeren met een flinke kwak visslijm van een gevangen brasem.

 

We hebben daarna tot twee uur heerlijk in het zonnetje gezeten en heel relaxed onze visjes gevangen. Op deze stek zaten ook brasem. Af en toe zat er een vis bij vol met paai-uitslag en leek het net of de huid van ruw schuurpapier was gemaakt. De vissen aasden trouwens heel voorzichtig. Tegen kwart voor twee hebben we alles opgeborgen en zijn we weer naar de auto gelopen. Joris heeft hier bij de viskraam een gebakken visje gehad en hij heeft mij getrakteerd op een smakelijk broodje haring. Bertus, Harrij en Cor waren al eerder weer terug op de parkeerplaats. Cor had daar een probleem met zijn hengel. Hij kreeg de hengeldelen niet uit elkaar. Harrij en Bertus hebben hem geholpen en hem uitgelegd dat bij een insteekhengel de delen in elkaar gestoken moeten worden en niet doorgeschoven. Schuif je de delen wel door, dan moet je om ze los te maken weer terugschuiven en niet uittrekken. Het klinkt als hogere wiskunde maar in de praktijk valt het allemaal best wel mee. Het is allemaal weer goed gekomen (met de hengel).

 

Langzamerhand kwam iedereen weer op de inmiddels vol geparkeerde parkeerplaats. Om drie minuten voor half drie kwamen Kees en Sikko als laatste binnen. Nadat ook zij de kaarten hadden ingeleverd, vertrokken we weer richting Aduard. Hier hebben we onder het genot van een koel drankje en warm hapje nog een tijdje nagepraat.  Na vier  uur was de visdag al weer veel te snel voorbij en zijn we weer naar huis gegaan. Terugkijkend op deze visdag denk ik dat we met 899 vissen eigenlijk helemaal niet slecht hebben gevangen. In tegenstelling tot de wintermaanden begint ook de brasem los te komen. Harrij schuil heeft met 106 vissen de meeste vissen gevangen, direct gevolgd door Jack Roossien met 105 vissen. Martin Kuiper had met een brasem van 52 centimeter de grootste vis. Verder heeft iedereen wel zijn visjes kunnen vangen, maar er waren niet echt uitschieters. Het was niet eenvoudig om grote aantallen vis te vangen zonder het vis op te zoeken. Maar ja, dat is vissen. Er zijn alleen goede visdagen als er ook minder goede visdagen zijn. Het belangrijkste is dat iedereen zich vermaakt. Franeker is een mooie Friese stad met veel mogelijkheden om vis te vangen en  met zacht voorjaarsweer kun je er heel fijn vissen. En volgens mij hebben we dat ook gedaan.
Martin.

 BEDANKT.
Deze uitgave van dit clubblad is voor ons allemaal mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jan Bults, Edwin Bults, Joris Smit en Huub Corsius.
Martin.UITSLAG EERSTE ZOMERWEDSTRIJD.
Op 2 mei is de eerste zomerwedstrijd van 2015 vervist in Franeker. De 17 deelnemers hebben samen 899 vissen gevangen met een totaal gewicht van ruim 103 kg.
 

De uitslag is:

 

No. Naam. Aantal. Gewicht. Punt.
1. H. Schuil 106 8122 268,44
2. J. Roossien 105 12233 349,66
3. G. Simons 91 6951 230,02
4. H. Wiegman 83 8376 250,52
5. N. Oosterbaan 71 8153 234,06
6. A. Hofman 69 9377 256,54
7. K. Haan 68 5732 182,64
8. S. Voorma 53 4659 146,18
9. H. Fraiquin 52 4340 138,80
10. G. Hagels 38 8100 200,00
11. J. Bults 38 4013 118,26
12. M. Kuiper 34 7167 177,34
13. E. Bults 29 5527 139,54
14. J. Smit 25 5269 130,38
15. C. van Bruggen 15 3386 82,72
16. M. Kegel 14 1037 34,74
17. A. Hoeboer 8 826 24,52

 

De stand na 1 wedstrijd is:

 

ERE-Klasse:

 

No. Naam. Punten. Aantal. Gewicht. Wedstr.
1. J. Roossien 349,66 - 1 105 - 2 12233 - 1 1
2. H. Schuil 268,44 - 2 106 - 1 8122 - 3 1
3. H. Wiegman 250,52 - 3 83 - 4 8376 - 2 1
4. G. Simons 230,02 - 4 91 - 3 6951 - 5 1
5. G. Hagels 200,00 - 5 38 - 6 8100 - 4 1
6. E. Bults 139,54 - 6 29 - 8 5527 - 6 1
7. H. Fraiquin 138,80 - 7 52 - 5 4340 - 7 1
8. J. Bults 118,26 - 8 38 - 7 4013 - 8 1
9. H. Corsius 0 - 9 0 - 9 0 - 9 0
10. J. Fraiquin 0 - 10 0 - 10 0 - 10 0

 

 

A-Klasse:

 

No. Naam. Punten. Aantal. Gewicht. Wedstr.
1. A. Hofman 256,54 - 1 69 - 2 9377 - 1 1
2. N. Oosterbaan 234,06 - 2 71 - 1 8153 - 2 1
3. K. Haan 182,64 - 3 68 - 3 5732 - 4 1
4. M. Kuiper 177,34 - 4 34 - 5 7167 - 3 1
5. S. Voorma 146,18 - 5 53 - 4 4659 - 6 1
6. J. Smit 130,38 - 6 25 - 6 5269 - 5 1
7. C. van Bruggen 82,72 - 7 15 - 7 3386 - 7 1
8. M. Kegel 34,74 - 8 14 - 8 1037 - 8 1
9. A. Hoeboer 24,52 - 9 8 - 9 826 - 9 1
10. K. Vos 0 - 10 0 - 10 0 - 10 0