Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
September 2020
Augustus 2020
Juli 2020
Juni 2020
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek
 

LIDMAATSCHAP.

 

Als je in Nederland wilt vissen dan moet je in het bezit zijn van een Vispas. Deze Vispassen worden verstrekt door de hengelsportverenigingen Met deze Vispas mag en kan je bijna in alle wateren vissen. Tegenwoordig kan je op verschillende manieren aan die Vispas komen.

De meeste mensen worden lid van een vereniging omdat ze eerder lid zijn geweest of door familie en vrienden. Een andere mogelijkheid is dit via het internet te doen. Ook zijn er een hoop mensen die kopen die Vispas via een Dierenspeciaalzaak of Hengelsportwinkel.

Een veel gehoorde klacht is dat men niet weet dat ze hiermee ook lid van een vereniging zijn en er ook nooit iets van horen.

Voor 2017 gaat het om deze Vispas, maar voor 2016 was het dezelfde pas, maar met uiteraard een ander jaartal.

Als men een Vispas koopt bij een winkel, dan krijgt men in Groningen en Drenthe binnen ongeveer vier weken de definitieve Vispas. Deze wordt toegestuurd door de Federatie Groningen Drenthe met een begeleidend schrijven.

Op die Vispas staan een achttal regels. Vier regels zijn bestemd voor uw gegevens. Het is raadzaam dit te controleren. Verder staat er groot op dat dit een Bewijs van Lidmaatschap is.

Verder leest u van welke vereniging u lid bent en indien van toepassing ook een website van die vereniging. Als u de moeite neemt om eens op die website te gaan kijken, dan weet u wat de vereniging doet en hoe u van het lidmaatschap af kunt komen. Niet aan het eind van het jaar gaan bellen en zeggen dat u dit allemaal niet wist, want met een hele kleine moeite had u dit kunnen weten.

 

Geen boekje meer: gebruik de VISplanner op je telefoon!

 

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant; een wens van veel sportvissers. De VISplanner heb je op je smartphone altijd bij de hand, is veel gebruiksvriendelijker, altijd actueel en je spaart het milieu ook nog eens.

Toch een boekje ontvangen?

Vanaf dit jaar ontvang je de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren en de Aanvullingslijsten bij de VISpas niet meer op papier, tenzij je dit hebt aangegeven via www.viswaterlijst.nl. Het huidige boekje is geldig in 2016, 2017 en 2018 en is uiteraard wel online te bestellen. Je kunt in veel gevallen ook terecht bij je vereniging of verkooppunt; daar zijn extra viswaterlijsten naar verstuurd.

 

NACHTVISPAS EN DERDE HENGELBEWIJS.

 

Steeds meer leden maken gebruik van een Nachtvispas en een Derde Hengelbewijs. Meestal zijn dit karpervissers. Normaal moest u dit aanvragen via de vereniging waarvan u lid was.

Maar vanaf nu kunt u het allemaal zelf doen en heeft u direct de beschikking over deze mogelijkheid. U mag beide passen bestellen, maar u kunt ook kiezen voor een Nachtvispas of een Derde Hengelbewijs.

U gaat naar www.vissen.nl

U kiest dan in het blauwe gedeelte VISPAS en dan Nachtvispas/ Derde hengelbewijs.

Links ziet u bestellen en als u daar op klikt dan volgt u de instructie en rolt er na betaling een voorlopige vergunning in uw mailbox.

De benodigde informatie, zoals lidmaatschap en vereniging, vindt u op uw Vispas.

 

Meevistoestemming

 

In 2016 wordt het mogelijk om eenmalig een meevistoestemming aan te vragen voor maximaal 3 personen. Deze meevistoestemming kan door een vispashouder op de site van Sportvisserij Nederland worden aangevraagd en meteen thuis worden uitgeprint.

Er zijn wel een aantal beperkingen namelijk:

  • De meevistoestemming is geldig voor 1 dag van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.
  • Er kan per vispashouder 1x per jaar een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Er kan dan voor maximaal 3 personen een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Gevangen vis mag niet meegenomen worden
  • Iedereen die mee vist moet een geldig emailadres opgeven en krijgt later een mailtje met de vraag om lid te worden van een visvereniging
  • De “mee visser” moet in bezit zijn van de uitgeprinte meevistoestemming en samen met de vispashouder vissen

Het doel van de meevistoestemming is om meer mensen enthousiast te maken voor het vissen en lid te laten worden van Sportvisserij Nederland.

Als je dus samen een dagje wilt vissen met familie of kennissen, hoef je niet voor deze personen speciaal een Vispas of een dagkaart aan te vragen. Na het aanvragen van de meevistoestemming mogen ze een dag mee vissen.

 

BIJNA VOORBIJ.

 

Nog een paar weken en we kunnen en moeten afscheid nemen van het jaar 2016. Nu is het een goede gewoonte om alleen maar vooruit te kijken. Wat geweest is kan je niet meer veranderen en wat overblijft zijn herinneringen. Misschien rijst dan ook de vraag dat je het misschien anders had moeten doen. Met uw goedkeuring wil ik toch even terugkijken naar het jaar 2016.

Daarbij wil ik me wel beperken tot onze vereniging en alles wat met het vissen te maken heeft. Alles wat daar buiten gebeurd hebben we helaas geen invloed op, want dan zou de oplossing heel dichtbij zijn.

Voor de vereniging is 2016 een goed jaar geweest, maar ik ben me er ook van bewust dat 2016 voor sommige leden anders had mogen verlopen. Halverwege het jaar meldde zich Dierenspeciaalzaak Pets & Co in het winkelcentrum Paddepoel voor de verkoop van Vispassen. Ook daar loopt de verkoop goed en zo kunnen we op het ledenbestand op peil houden. Zo aan het eind van een jaar kan je merken dat de acceptgiro’s verzonden zijn, want dan worden er leden wakker en willen als nog opzeggen. Maar dan moet ik meedelen dat dit landelijk voor 1 oktober moet gebeuren. Lees ook maar het eerste artikel en de verwijzing naar onze website. Daar staat alles op en had u het kunnen lezen.

Op dit moment zitten de wereldleiders weer eens te praten over de klimaatsverandering en zal alles wel weer beter worden. Tenminste als we er in geloven. Maar wat doet Trump?

Veranderingen zijn er en zullen er ook altijd wel blijven. Wel wordt het steeds moeilijker om een geschikt nieuw viswater te vinden. Het ledental bij de wedstrijden blijft constant, maar ook regelmatig laten leden verstek gaan. Het belangrijkste is het plezier bij het vissen en dat lukt ook aardig. Het is niet alleen moeilijk om een geschikt water te vinden, maar ook om daar redelijke vangsten te behalen. Van de zomer zijn we twee keer naar Noord Holland geweest om er toch een leuke dag van te maken.

In het afgelopen jaar hebben een aantal leden de plaatsbepalingscommissie getipt voor een goede visplek. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Dus heeft u een goede suggestie, schroom dan niet om dit door te geven.

Voor het derde jaar hebben we gebruik gemaakt van de Ledenservice van de Federatie. Behoudens een paar hele kleine knelpuntjes verliep het dit keer gladjes. We hebben het volste vertrouwen in de vierde keer, die op dit moment volop in gang is. Op dit moment moeten er nog 121 lidmaatschappen betaald worden. Steeds meer mensen kiezen voor een automatische incasso.

Het is toch geen utopie om te hopen dat iedereen deze keuze maakt. Het maakt het voor u en ons heel gemakkelijk om er voor te zorgen dat u aan het eind van het jaar uw Vispas ontvangt.

U heeft er geen omkijken naar en kunt elk jaar onbezorgd vissen. Een mailtje of telefoontje is voldoende om dit te regelen. Wilt u geen lid meer zijn, dan zetten wij de automatische betaling direct stop. Dus u loopt geen enkel risico, maar het bespaart u wel 4 euro. En dat is toch een hele grote bak patat. We hopen dat we de ingeslagen weg in 2017 blijven volgen en dat u met veel genoegen het jaar 2016 uitluidt. Geniet van al het voedsel dat u tot zich gaat nemen en pas op met het vuurwerk. Ik wens u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling.

                                                                                                                                Huub Corsius

 

DE DERDE WINTERWEDSTRIJD.

 

De van belang zijnde gegevens zijn de volgende:

Wedstrijddatum          : 7 januari 2017  

Samenkomst               : 07.00 UUR IN HOTEL RESTAURANT ADUARD.

Pleisterplaats              : Voor en na de wedstrijd zijn we daar te gast.

Kampplaats                : Deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld.

                                     De leden krijgen de keuze per e-mail toegestuurd.

Opgave                       : Tot en met 24 december a.s. bij:

                                    H. Corsius, Het Want 60, tel: 050 – 5422253.

Opgave door              : Die de tweede wedstrijd niet mee geweest zijn.

Afmelden door            : Iedereen die deze wedstrijd verhinderd is.


 

 

VAN ONZE SPECIALE VERSLAGGEVER..

 

 

 

Het was vandaag een fijne dag om te vissen, de bepalingscommissie had voor vandaag gekozen voor Balk als kampplaats . Helaas voelde Huub zich niet al te florissant en nadat hij de honneurs als voorzitter had waargenomen is hij huiswaarts gekeerd met de belofte om toch ’s middags weer aanwezig te zijn in Aduard.

 

Balk is in het algemeen een goede plaats met een vangstgarantie, en dat is ook bekend bij andere visclubs, vorig jaar toen we hier ook naar toe wilden gaan was het zo druk met vissers dat we zijn door gereden naar Sneek.

 

Vandaag viel het gelukkig mee met de drukte en voor ons zou er dus ook wel een plaats aan het water te vinden zijn, alhoewel het wel een stukkie lopen zou worden maar dat zijn wij van het Noorden wel gewend. Nadat de auto geparkeerd was bij de kerk in het dorp zijn we uitgewaaierd over Balk.

 

Harrij en Jack, Harrij en Johan en Gerrit zijn naar links gegaan richting de voetbalvelden. Sikko, Edwin en ik(Jan) zijn naar rechts gelopen richting het Slotermeer. Cor en Manfred deden het rustig aan want er werd eerst gezocht in de auto naar Cor zijn stoeltje. Helaas kwamen zij tot de conclusie dat deze was achter gebleven in Aduard in Cor zijn auto.

 

Ik begon te vissen tussen de laatste 2 bruggen. Er werd rap een visje gevangen en nog een en toen stokte het even met de vangst. Naast mij stond Edwin en die haalde er ook een paar vissen uit. Sikko was door gelopen tot achter de brug hij vond hier een leuk plekje voor zich alleen op de loopsteiger langs het kanaal. Ik had bedacht om even het thuisfront in te lichten over de stand van zaken en het lekkere weer. Wilde mijn hengel neerleggen op de kade maar op onverklaarbare wijze gleed mijn hengel het water in. Gauw het schepnet gepakt om de hengel op te tillen uit het water, maar op zulke momenten zie je altijd weer dat dat niet lukt. Edwin was inmiddels ook bij mij gekomen om mee te helpen en ging op de kade liggen on de hengel te pakken en dit lukte dus ook niet. Gelukkig zonk de hengel niet. Hij heeft toen het schepnet gepakt en ben ik er naast gaan liggen om te proberen te grijpen als hij hem omhoog tilde.

 

Het was toch wel een groot verschil tussen de kaderand en het water (mijn armen waren te kort) met een snelle greep heb ik de hengel kunnen pakken en was mijn visdag toch een beetje gered. Nog na blazend van de inspanning om weer staande te komen heb ik het telefoontje gepleegd die ik van plan was. Wij besloten maar een stukje verder te lopen. Vissend zijn we tot bijna aan het Slotermeer gelopen en weer terug. De vangsten waren redelijk en hoe dichter we bij het meer kwamen hoe dikker de vis. Sikko is langs de andere kant van het kanaal gegaan maar daar was de vangst niet zo goed. Rond 12 uur, terwijl de zon volop scheen en het windstil was met een spiegelgladde water oppervlakte, werden de aanbeten minder en zijn we richting het stadje gegaan. Hoe dichter we bij het centrum kwamen hoe kleiner de vis. Onderweg richting de auto kwamen we Manfred en Cor tegen ieder aan een kant van het kanaal. Manfred heeft in al zijn goedheid zijn stoeltje af gestaan aan Cor zodat hij ook even kon zitten. Trouwens in de stad liep ook een goedheilig man met mijter staf en knecht ( echt waar).

 

Tegen half 3 kwamen we bij de auto aan en hebben we nog even gevist er werd nog wel gevangen maar de aanbeten waren traag. De Harrij’s , Johan en Jack kwamen ook net aan gelopen van hun wandeling langs het kanaal, hun vangsten waren redelijk te noemen. Gerrit was even later ook ter plekke en mopperde over zijn tegenvallende vangst.

 

Ook Cor en Manfred waren inmiddels bij de auto gekomen. Het inmiddels spannendste gedeelte van de vangst is het tellen van de gevangen vis. Nadat dit was gebeurt bleek dat Harrij Schuil op zijn zogenaamde thuiswater was verslagen door de gebroeders Fraquin en Jack.

 

Na een voorspoedige terugreis werden wij in Aduard op gewacht door Huub die inmiddels weer wat was opgeknapt. Na een drankje en de gebruikelijke hapjes had Huub nog een verrassing voor ons vissers van zwarte Piet, een dikke rollade leuk verpakt in een doos. Bedankt we zullen hebben laten smaken.

 

Voor iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling, goede gezondheid en veel vangst in 2017.

 

                                                                                                                          Jan Bults.

 

UITSLAG 2e WEDSTRIJD.

 

 

 

ERE-KLASSE

     

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

1.

H. Fraiquin

437.74

136

15087

2.

J. Bults

376.10

108

13405

3.

J. Fraiquin

352.22

122

11511

4.

J. Roossien

314.62

114

10031

 5.

H. Schuil

312.28

110

10114

6.

G.W. Simons

254.34

77

8867

7.

S. Voorma

218.42

69

7471

 

A-KLASSE

     

1.

E. Bults

305.66

87

10933

2.

C. van Bruggen

137.64

45

4632

3.

M. Kegel

68.34

28

2017

 

 

 

STAND NA 2 WEDSTRIJD WINTERCOMPETITIE 2016/2017.

 

 

 

ERE-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

J. Roossien

668.74

251 – 2

20887 – 1

2

 2.

H. Schuil

657.10

256 – 1

20055 – 4

2

 3.

H. Fraiquin

625.78

212 – 3

20689 – 2

2

4.

J. Bults

592.32

179 – 6

20666 – 3

2

5.

J. Fraiquin

536.28

204 – 4

16614 – 5

2

6.

G.W. Simons

485.06

180 – 5

15253 – 6

2

7.

K. Vos

315.78

129 – 7

9339 – 7

1

8.

S. Voorma

218.42

69 – 8

7471 - 8

1

 

A-KLASSE

       

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

E. Bults

464.40

152 – 1

15620 – 1

2

2.

C. van Bruggen

178,78

61 – 2

5889 – 2

2

3.

H. Corsius

125.42

47 – 3

3921 – 3

1

4.

M. Kegel

85.28

37 – 4

2414 – 4

2