Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
September 2020
Augustus 2020
Juli 2020
Juni 2020
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek
 

 

BIJNA VOORBIJ. 

Nog een paar weken en we kunnen en moeten afscheid nemen van het jaar 2015. Nu is het een goede gewoonte om alleen maar vooruit te kijken. Wat geweest is kan je niet meer veranderen en wat overblijft zijn herinneringen. Misschien rijst dan ook de vraag dat je het misschien anders had moeten doen. Met uw goedkeuring wil ik toch even terugkijken naar het jaar 2015.

Daarbij wil ik me wel beperken tot onze vereniging en alles wat met het vissen te maken heeft. Alles wat daar buiten gebeurd hebben we helaas geen invloed op, want dan zou de oplossing heel dichtbij zijn.

Voor de vereniging is 2015 een goed jaar geweest en hebben we zelfs extreme gebeurtenissen meegemaakt. Gebeurtenissen waar we ook geen invloed op hebben. Zo hebben we te maken gehad met gladde wegen, harde wind en hele warme temperaturen. Dat laatste was wel zo bijzonder dat iedereen bij elkaar bleef om te vissen. Gezeten onder een paraplu werden de ervaringen gedeeld. Maar deze klimaatsverandering is wel ten kostte gegaan van een goed bestuurslid en nog steeds betreur ik dat. Op dit moment zitten de wereldleiders te praten over de klimaatsverandering en zal alles wel weer beter worden. Tenminste als we er in geloven.

Veranderingen zijn er en zullen er ook altijd wel blijven. Steeds krijgen we te maken met nieuwe wegen en daardoor krijgen we wel eens een extra rondje van de leider. Het voordeel daarvan is dat we een duidelijk overzicht krijgen van die veranderingen. Wel wordt het steeds moeilijker om een geschikt nieuw viswater te vinden. In Sneek is er een favoriet watertje dat de naam heeft van Groot en Kleinzand. Bij de meesten van ons zeer geliefd en meestal ook wel met succes bevist. Vrij recent werd een lid van ons gesommeerd hier weg te gaan, want het water was een verboden viswatertje. Het bleef bij een waarschuwing, maar vanaf volgende week zou hier bekeurd worden. Nu telt een gewaarschuwd mens voor twee en daarom schrijf ik dat. Nu is Sneek groot genoeg en blijft er nog veel water over, maar wat is het volgende watertje? Het ledental bij de wedstrijden blijft constant, maar ook regelmatig laten leden verstek gaan. Het belangrijkste is het plezier bij het vissen en dat lukt ook aardig.

In het afgelopen jaar hebben een aantal leden de plaatsbepalingscommissie getipt voor een goede visplek. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Dus heeft u een goede suggestie, schroom dan niet om dit door te geven.

Voor het tweede jaar hebben we gebruik gemaakt van de Ledenservice van de Federatie. Behoudens een paar knelpuntjes verliep het dit keer gladjes. We hebben het volste vertrouwen in de derde keer, die op dit moment volop in gang is. Op dit moment moeten er nog 130 lidmaatschappen betaald worden. Steeds meer mensen kiezen voor een automatische incasso.

Het is toch geen utopie om te hopen dat iedereen deze keuze maakt. Het maakt het voor u en ons heel gemakkelijk om er voor te zorgen dat u aan het eind van het jaar uw Vispas ontvangt.

U heeft er geen omkijken naar en kunt elk jaar onbezorgd vissen. Een mailtje of telefoontje is voldoende om dit te regelen. Wilt u geen lid meer zijn, dan zetten wij de automatische betaling direct stop. Dus u loopt geen enkel risico, maar het bespaart u wel 3 euro. En dat is toch een hele grote bak patat. We hopen dat we de ingeslagen weg in 2016 blijven volgen en dat u met veel genoegen het jaar 2015 uitluidt. Geniet van al het voedsel dat u tot zich gaat nemen en pas op met het vuurwerk. Ik wens u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling.

                                                                                                                                Huub Corsius

NACHTVISPAS EN DERDE HENGELBEWIJS.

 

Steeds meer leden maken gebruik van een Nachtvispas en een Derde Hengelbewijs. Meestal zijn dit karpervissers. Normaal moest u dit aanvragen via de vereniging waarvan u lid was.

Maar vanaf nu kunt u het allemaal zelf doen en heeft u direct de beschikking over deze mogelijkheid. U mag beide passen bestellen, maar u kunt ook kiezen voor een Nachtvispas of een Derde Hengelbewijs.

U gaat naar www.vissen.nl

U kiest dan in het blauwe gedeelte VISPAS en dan Nachtvispas/ Derde hengelbewijs.

Links ziet u bestellen en als u daar op klikt dan volgt u de instructie en rolt er na betaling een voorlopige vergunning in uw mailbox.

De benodigde informatie, zoals lidmaatschap en vereniging, vindt u op uw Vispas.

 

Meevistoestemming

 

In 2016 wordt het mogelijk om eenmalig een meevistoestemming aan te vragen voor maximaal 3 personen. Deze meevistoestemming kan door een vispashouder op de site van Sportvisserij Nederland worden aangevraagd en meteen thuis worden uitgeprint.

Er zijn wel een aantal beperkingen namelijk:

  • De meevistoestemming is geldig voor 1 dag van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.
  • Er kan per vispashouder 1x per jaar een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Er kan dan voor maximaal 3 personen een meevistoestemming worden aangevraagd
  • Gevangen vis mag niet meegenomen worden
  • Iedereen die meevist moet een geldig emailadres opgeven en krijgt later een mailtje met de vraag om lid te worden van een visvereniging
  • De “meevisser” moet in bezit zijn van de uitgeprinte meevistoestemming en samen met de vispashouder vissen

Het doel van de meevistoestemming is om meer mensen enthousiast te maken voor het vissen en lid te laten worden van Sportvisserij Nederland.

Als je dus samen een dagje wilt vissen met familie of kennissen, hoef je niet voor deze personen speciaal een vispas of een dagkaart aan te vragen. Na het aanvragen van de meevistoestemming mogen ze een dag mee vissen.

 

LIJST VAN VISWATEREN.

 

Voor 2016 ontvangt u een nieuw boekje en dat betekent dat u het oude boekje kunt weggooien. Deze wordt met uw vispas meegestuurd.

 

DE DERDE WINTERWEDSTRIJD.

 

De van belang zijnde gegevens zijn de volgende:

Wedstrijddatum          : 2 januari 2016  

Samenkomst               : 07.00 UUR IN HOTEL RESTAURANT ADUARD.

Pleisterplaats              : Voor en na de wedstrijd zijn we daar te gast.

Kampplaats                : Deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld.

                                     De leden krijgen de keuze per e-mail toegestuurd.

Opgave                       : Tot en met 24 december a.s. bij:

                                    H. Corsius, Het Want 60, tel: 050 – 5422253.

Opgave door              : Die de tweede wedstrijd niet mee geweest zijn.

Afmelden door            : Iedereen die deze wedstrijd verhinderd is.

 

EEN WINDERIG DAGJE.

 

Om kwart voor zes loopt de wekker af en dat betekent dat het 5 december is en we de 2e winterwedstrijd gaan vervissen. Buitel raast de wind door de bomen. Makkers staakt uw wild geraas. Zou de Sint wel komen. Als je niet gaat, dan weet je het nooit. Dus dan om half zeven maar in de auto en richting Aduard. Daar loeide de wind nog harder, maar binnen was het warm. Loes stond ons al te wachten met de koffie en geleidelijk druppelde iedereen binnen.

Toch waren er een vijftal leden niet aanwezig en iedereen had wel zijn reden om thuis te blijven. Misschien was voor hun de spanning te groot. De grote afwezige was Jan, maar die was deze dag ceremoniemeester bij het 40-jarig huwelijk van zijn schoonzus en zwager. Maar gelukkig werden de honneurs waargenomen door Edwin en zo kon Kees probleemloos uit Assen komen. We waren deze dag met 11 personen en die konden we mooi verdelen over drie auto’s. Zoals gebruikelijk was Cor de laatste. Maar toen die binnen kwam was het gedaan met de rust. Op verzoek hadden we hem in de auto van Edwin geplaatst, maar daar hield hij zich buitengewoon rustig. Had hij bijtijds zijn pillen geslikt? Om half acht was iedereen gereed om in de auto’s te zitten en gezamenlijk naar Workum te rijden. Dit was de plek waar we deze dag zouden gaan vissen. De week er voor was hier goed gevangen met aantallen zo rond de twee honderd. Maar dat was toen en hoe zou het nu zijn? Na een voorspoedige, rustige reis reden we Workum binnen en langs de kant was het druk met stekvissers. Zouden die ook afweten van de goede resultaten? Verder viel op dat het ons bekende schooltje helemaal was verdwenen en dat maakte het lastiger voor een sanitaire stop. Weldra was iedereen op pad en men wist ook precies waar men zijn moest. De wind stond recht over de Diepe Dolle en dat maakte het niet aangenaam. Henk en Huub hadden geen haast en wandelden gemoedelijk naar de brug in het dorp. De eerste die ze tegen kwamen was Gerrit en die had nog geen beet gezien, maar dat kon natuurlijk nog wel komen. Even verder stond Nico en bij hem was het precies hetzelfde. Wel constateerde hij dat zijn dobber wel mooi dreef. Dit was ook het geval met Koos. Johan hing daar ook over de reling en ving zo waar een maatse vis. Dit gaf de burger moed, maar bij die ene vis zou het voorlopig blijven. Henk had een goed idee om door te lopen naar de bocht, want daar moesten we de wind in de rug hebben. Huub ging met Henk mee, maar daar was het wel aangenamer, maar de vis liet het afweten. Wel waren er meer de vijftig aalscholvers en dat zijn toch stevige concurrenten. Richting de brug en dan richting de bungalows ligt een mooi kommetje en misschien zat daar de vis wel. Daar aangekomen was de bevisbare kant in beslag genomen door stekvissers. Maar ook die wekten niet de indruk vis te vangen. Intussen had Cor zich ook bij ons gevoegd en hij had zo waar 2 vissen. Huub wist nog wel meer van die watertjes russen de bungalows en daar ving Henk een mooie voorn, maar ook daar bleef het bij. Dan maar terug naar de brug en daar kwam Johan aan. Die had wel 10 vissen en ging bij ons staan. Waar wij geen vis konden vangen, ving hij er wel drie. Gezien de omstandigheden was dat een groot aantal. Intussen kwam ook Harrij even telefonisch informeren en hij vertelde met veel enthousiasme dat hij wel 1,8 vissen had. Ook vertelde hij dat Jack een mazzelpikkie was en overal waar hij ging staan werden er vissen gevangen. Maar is dat wel zo, want is Jack niet gewoon een goede visser? Gerrit had ook een uitstekende plek gevonden, maar was nog wel even een rondje gaan maken. Hij ontdekte wel een nieuwe jachthaven, maar daar zwom maar een vis rond. Uiteindelijk was hij maar terug gegaan en op die plek de rest van de dag vol te maken. Gedurende de dag kwam iedereen iedereen tegen en overal was het geen succes. Ook kregen we de indruk dat het minder ging waaien. Het is maar goed dat je je aan de hengel kunt vasthouden, want anders werd het nog gevaarlijk ook. Johan en Henk waren zelfs nog even buiten het dorp geweest, maar dat zag Huub niet zitten en ging terug naar de auto’s. Bibberend van de kou was hij tussen de auto’s gaan zitten. Zo kon hij de stekvissers ook zien, maar die vingen ook niets. Daar kwam Cor aan zonder hengel en tas. Zou dit allemaal weer in het water liggen? Je moet niet vreemd opkijken, want dit kan je allemaal verwachten. Hij had het snoer in de war en moest een nieuw snoertje maken. Maar hij had geen loodjes en die zou hij wel aan de stekvissers vragen. Hij werd op zijn wenken bediend en kon hij aan zijn meesterwerk beginnen. Intussen werd nog even om zijn schoonzoon geroepen, want die had het zo uit de war gehaald.

Toen wij Carla op de hoogte brachten van het gepruts van Cor snapte die er niets van. Hij was de hele middag bezig geweest met zijn snoertjes. Intussen arriveerde Harrij ook en Cor vroeg of Harrij dit ook allemaal bij zich had. Harrij zei dat hij dit thuis deed en gewoon een aantal zwiepje kant en klaar bij zich had. Cor had die zwiepjes ook wel, maar die pasten niet op zijn hengel. Huub en Harrij besloten om Cor verder maar niet te storen en gingen kibbeling kopen. Daar brandde in ieder geval de verwarming. Nico zou ook komen en misschien werd het dan nog wel gezellig. Harrij had drie vissen en het maakte hem niet uit of er nog twee bijkwamen. Toen zij de kibbeling op hadden was Nico nog niet gearriveerd. Jack was bij de brug over de reling gaan vissen en gestaag werden de vissen een voor een naar boven gehaald. Dit is een domme regel, want ik heb nog nooit iemand gezien die meerdere vissen tegelijk ving. Nico ging daar ook maar staan, want misschien kon hij aan dat feestje ook wel meedoen. Koos had van al zijn omzwervingen genoeg. Pakte alles in en gooide het voer, de maden en het deeg weg. Toen hij ook bij die brug kwam zag hij Jack vangen. Hij kreeg vochtige mondhoeken en werd door de anderen weer voorzien van alles. Zo werd zijn dag toch nog leuk.

Nico vestigde ook een nieuw record. Iedereen verbaasde zich er over dat Nico met een halve dobber viste. De dobber was gebroken, maar hij bleef er gewoon mee door vissen. Hij voelde wel aan zijn hengel of er een vis aan hing. Misschien hebben we in de toekomst vaker dat de anderen ook met een halve dobber gaan vissen. Harrij vond het tijd worden om Huub van de kou te bevrijden en samen gingen zij in zijn auto zitten. Met een temperatuurtje van 25 graden was het aangenaam vertoeven. Tegen half drie was iedereen wel bij de auto terug en konden we ons opmaken voor de terugreis naar Aduard. Toen er ’s morgens verteld werd dat we tot drie uur zouden vissen, voelden sommigen zich bestolen van een half uur. Achteraf hadden ze nu nog wel twee uur korter willen vissen. In Aduard aangekomen bleek de Sint de storm ook doorstaan te hebben en had voor iedereen een rollade meegebracht. Daarna kon een ieder huiswaarts en was er een einde gekomen aan deze tweede winterwedstrijd. Op 2 januari 2016 pakken we de draad weer op en we hopen dat de thuisblijvers van nu dan wel aanwezig zullen zijn. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dit was tevens de laatste wedstrijd van 2015 die we eigenlijk beter maar snel kunnen vergeten. Het maakte Harrij niet veel uit dat hij maar drie had, want die 60 verschil ving hij de volgende wedstrijd er wel in een kwartier bij.

 

UITSLAG 2e WEDSTRIJD.

 

ERE-KLASSE

   

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

1.

J. Roossien

194.10

62

6605

2.

G.W. Simons

178.80

59

5990

3.

K. Vos

102.00

37

3250

4.

J. Fraiquin

97.44

35

3122

 5.

N.K. Oosterbaan

50.60

20

1530

6.

K. Haan

41.98

17

1249

7.

H. Schuil

6.72

 3

 186

 

A-KLASSE

   

1.

E. Bults

 67.34

26

2067

2.

H. Wiegman

 57.06

21

1803

3.

C. van Bruggen

 44.22

10

1711

4.

M. Kegel

 41.82

21

1041

5.

H. Corsius

   0.00

0

    0

 

STAND NA 2 WEDSTRIJD WINTERCOMPETITIE 2015/2016.

 

ERE-KLASSE

    

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

G.W. Simons

388.48

125 – 1

13174 – 1

2

 2.

J. Roossien

312.72

114 – 2

9936 – 3

2

3.

K. Vos

302.24

89 – 3

10662 – 2

2

4.

J. Fraiquin

241.06

81 – 4

8003 – 4

2

5.

K. Haan

220.16

65 – 5

7758 – 5

2

6.

N.K. Oosterbaan

119.62

44 – 7

3781 – 6

2

7.

H. Schuil

108.90

45 – 6

3195 – 7

2

8.

G.H. Hagels

 94.60

38 – 8

2830 – 8

1

 

A-KLASSE

    

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

H. Wiegman

174.20

64 – 1

5510 – 2

2

2.

S. Voorma

172.26

54 – 2

5913 – 1

1

3.

E. Bults

135.28

51 – 3

4214 – 3

2

4.

C. van Bruggen

123.86

41 – 5

4143 – 4

2

5.

H. Fraiquin

110.22

43 – 4

3361 – 5

1

6.

H. Corsius

 95.52

37 – 6

2926 – 7

2

7.

J. Bults

 92.84

29 – 8

3192 – 6

1

8.

M. Kegel

71.26

36 – 7

1763 – 8

2