Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 
 
 

CONTRIBUTIE 2016.

 

De contributie voor 2016 is ongewijzigd vastgesteld. Dat betekent dat u 33 euro of 30 euro betaald. Dit is afhankelijk van de vorm van betaling. Daarover in een ander item meer,

Ook voor de Nachtvispas en Derde Hengelbewijs zijn geen verhogingen.

Dit betekent dat u voor een Nachtvispas 10 euro en voor een Derde Hengelbewijs 25 euro betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan de afdracht aan de Federatie.

 

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

Wilt u voor 2016 geen Vispas en/of Nachtvispas en/of Derde hengelbewijs meer, dan is het wel netjes dat u dit voor 1 oktober 2015 kenbaar maakt aan uw vereniging.

Hiervoor kan u via de website “Opzegging Vereniging” gebruiken of even een mailtje sturen aan h.corsius@home.nl.

Gewoon uw lidnummer (staat op de vispas) en de mededeling “Opzegging” is voldoende.

 

BETALING CONTRIBUTIE 2016

Net als vorig jaar zal de contributie 2016 centraal geïnd worden door de Federatie Groningen Drenthe. Ook verzorgd de Federatie de toezending van de betaalde Vispassen e.d..

Heeft u de Federatie een automatische incasso gegeven dan hoeft u helemaal niets te doen en bent u verzekerd van een tijdige toezending.

Bovendien betaalt u geen administratie kosten en bedraagt de contributie 30 euro, eventueel vermeerderd met de Nachtvispas en/of Derde Hengelbewijs. Dit is voor U en voor ons een gemakkelijke manier van betaling en betekent voor U geen zorgen en loopt alles gladjes.

Heeft u nog geen Automatische Incasso, dan is het raadzaam dit even door te geven aan H. Corsius, h.corsius@home.nl met uw naam en rekeningnummer.

 

Maakt u gebruik van de toegezonden Acceptgirokaart of Internet Bankieren dan betaalt u 3 euro administratiekosten boven het contributiebedrag en wordt de contributie 33 euro. Ook hier is het advies om tijdig, voor 1 november 2015, uw contributie te betalen, want dan kunnen wij u garanderen dat u tijdig de benodigde papieren voor 2016 zult ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat het kantoor van de Federatie de laatste 2 weken gesloten is. Komt uw betaling dan binnen, dan kunt u er van uit gaan dat u niet tijdig uw papieren zult ontvangen.

Kiest u voor betaling via het Internet, dan vragen wij u met klem om uw lidnummer te vermelden. Dat maakt het gemakkelijk om er de juiste naam bij te hebben.

Uit ervaring weten we dat betalingen wel eens van een andere rekening geboekt wordt, dan de naam van het lid. Dit geeft wel eens problemen en kunnen we de betaling niet plaatsen.

Met deze wetenschap kunt u er aan bijdragen om de inning van de contributie gladjes te laten verlopen.

Huub.

 

NOG EVEN DE JAARVERGADERING.

 

Zoals u in het voorgaande nummer heeft kunnen lezen wordt de jaarvergadering van H.C. Het Noorden gehouden op MAANDAG 14 SEPTEMBER 2015. We kunnen met elkaar brainstormen over de toekomst van al die mooie visgronden die misschien aan onze neus voorbij gaan. En laten we eerlijk zijn, met z'n allen weten we meer dan alleen het bestuur. Voor een uitgebreide agenda kijkt u nog even terug in het voorgaande augustus nummer. Of kijkt u nog even hier op de website. Uiteraard hebben we een kopje koffie en een drankje voor u en het is nog gratis ook. Er staat altijd wel iets op de agenda wat voor u de moeite kan zijn om te komen. Wij zouden het gezellig vinden als u ook komt.

Het bestuur.

 

 

INFORMATIE BIJZONDERE VISDAG.

 

Sinds zes jaar hebben we een speciale wedstrijd in het leven geroepen. We organiseren gewoon deze dag weer voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wat moet u weten en wat moet u doen? Wilt u meedoen, dan gewoon opgeven. We komen samen om 06.00 uur op de afgesproken plek. We drinken ’s morgens een kopje koffie. Daarna gaan we gezellig ergens vissen en hopen dat de vissen goed willen bijten. Na afloop van dit samen zijn, gaan we naar het Hotel Restaurant Aduard. Daar maken we de uitslag bekend. Daar hebben we met elkaar een aangekleed etentje. De kosten bedragen 10 euro per persoon voor alles.

 

In verband met de organisatie moet u zich voor 15 september opgeven bij Huub Corsius. Aanmeldingen na die datum kunnen niet meer geaccepteerd worden.

 

In het kort dus:

 

Wedstrijddatum

: zaterdag 19 september 2015 

Tijdstip samenkomst

: 06.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard” 

Vervoer

: U komt op eigen gelegenheid naar Aduard

Kosten

: 10 Euro per persoon

Prijzen

: er zijn geen prijzen te winnen, maar na afloop is er

 

 een etentje bij Hotel Restaurant Aduard

Opgave

: voor 15 september bij:

 

  H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253

 

 

 

INFORMATIE VIJFDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

De volgende gegevens zijn van belang:

Wedstrijddatum

: zaterdag 3 oktober 2015 

Tijdstip samenkomst

: 06.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard” 

Wedstrijdduur

: zoals op jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur

Pleisterplaats

: voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Hotel Aduard te Aduard"

Kampplaats

: deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld

 

 de leden die kunnen op vrijdagmiddag bij H. Corsius of 

 

 H. Schuil informeren naar de kampplaats.

 

 deelnemers ontvangen per email de gekozen kampplaats

Opgave

: tot en met 25 september a.s. bij:

 

 H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253

Opgave door

: iedereen die deze competitie mee wil vissen en zich nog niet heeft opgegeven 

Afmelden door

: iedereen die deze wedstrijd is verhinderd

 

Na afloop prijsuitreiking. Iedereen wordt geacht aanwezig te zijn.


 

 

Graag willen wij u er nog op wijzen dat u minimaal 3 wedstrijden mee moet zijn geweest om voor een prijs in aanmerking te komen. Per deelgenomen wedstrijd mag u 5 euro rekenen per wedstrijd voor een prijs. In de laatste kolom van de stand staat hoe vaak u mee geweest bent. U kunt dus zelf uitrekenen hoeveel plaats u moet maken in de vriezer.

Huub.

 

In navolging van een eerdere prijsuitreiking vragen wij u even door te geven wat u liever hebt. Wilt u rollades of heeft u liever een vleesschotel?

Graag even een mailtje naar h.corsius@home.nl

 

VISSEN IN ’T ZAND

 

Voor zaterdag 5 september stond de vierde zomerwedstrijd over de dijk op de planning. De berichten voor een goede kampplaats waren niet aanwezig en dus werd besloten dat we ’s morgens gezamenlijk tot een keuze zouden komen. Helaas hadden we deze keer ook afwezigen en dit kwam door verschillende oorzaken. Dit keer waren het ook nog leden die spontaan hun auto ter beschikking stellen en daardoor heb je wel eens problemen om het vervoer te regelen. Gelukkig was Johan bereid om te rijden. Maar toch waren we nog met 12 personen. Dit betekende dat we met 3 auto’s waren en dat Huub zich ook een keer kon laten rijden. Hij weet nu ook hoe een Mazda rijdt en dat is uitstekend te noemen. We besloten met elkaar om deze keer weer eens naar het Noordhollandskanaal zouden gaan. Dit is jaren geleden en de meesten waren er nog nooit geweest. Als stopplaats hebben we gekozen voor ’t Zand. Zonder problemen en geen onnodig oponthoud kwamen we in ’t Zand. De schrik sloeg een beetje om het hart, want het stroomde behoorlijk. Bovendien stond er ook een straffe wind. Toch besloten we maar om hier te gaan vissen en Anton was intussen al op weg naar een goede plek. In zijn kielzog bevond zich Gerrit H. en dus ging de rest ook maar. Jan en Bertus mochten van het bestuur naar de bossen links en rechts rijden, want waarom zou je dat stuk moeten lopen? Jan, Kees en Edwin gingen naar rechts en Huub en Bertus gingen naar links.

Er was ook een stekwedstrijd van andere vissers en dat zag er niet echt hoopvol uit. Maar natuurlijk kunnen die niet vissen en wij kunnen het veel beter. Bertus ging gelijk op de lange stok, maar hij kon zijn dobber niet op de plek houden. Hij liet zijn peillood zakken en door de stroom kwam het peillood een meter boven het water. Helaas hebben we hier geen foto van, want het moet wel heel bijzonder zijn. Dan maar een aantal schuifloodjes op het snoer en dan moet het lukken.

Maar dan komt het volgende probleem. Hoe krijg je een voerplek? Bertus maakte stevige ballen en precisie wist hij de ballen op dezelfde plek in het water te krijgen. Maar waar kwamen ze uiteindelijk terecht? Cor wist wel waar zijn stoeltje terecht kwam. Hij gleed uit op een steigertje en dacht in het water te belanden, maar dat zou ook niet vreemd geweest zijn. Hij zwaaide zo met zijn benen en armen dat het stoeltje in het water viel. Nu maar hopen dat het hier bij bleef, mar je weet het met hem maar nooit. Harrij, Johan en Jack waren doorgelopen, maar kwamen tot de ontdekking dat ze niet verder konden. Jack had wel 7 vissen gevangen en dat zag er toch wel hoopvol uit. Johan was de gelukkige bezitter van 2 stuks en bij Harrij lukte het nog niet. Met hun drieën besloten ze maar naar de overkant te gaan. Cor ging vissen en op het voer van Jack wist hij ook nog 2 stuks te vangen. Maar natuurlijk ging niet alles probleemloos en was hij zijn haak kwijt. Zittend op een paaltje probeerde hij er een nieuwe aan te zetten. Bijna 3 keer had hij zichzelf aan de haak geslagen en we zaten er gewoon op te wachten wanner hij de haak door de lip had. Na een half uur was het klusje geklaard en kon hij verder vissen.

Maar het gemis van zijn stoeltje zate hem niet lekker. Hij belde bij een huis aan en vroeg of ze een hark voor hem te leen hadden. Dit was niet het geval, maar met een schoffel lukte het ook en hij kon weer gaan zitten. Bertus en Huub hadden genoeg van het vissen in de stroom en volgens Harrij stroomde het niet in de kom. Dus reden ze maar naar die kom toe en inderdaad stroomde het daar niet. Maar ideaal vissen was het ook niet, want het waaide toch behoorlijk.

Na een kwartiertje was het bij Bertus raak en had hij de eerste brasem gehaakt. Als er 1 zit dan zitten er ook meer. Maar dat bleek ijdele hoop te zijn. Intussen was Kees ook gekomen en over zijn vangsten hoeven we ook geen verhaal te vertellen. Maar Kees liet het er niet bij zitten en ging verder op zoek. Zoals gebruikelijk wint de aanhouder en wist hij een fantastische plek te vinden, die goed was voor 7 stuks.

Toen hij stond te vissen kwam er iemand bij hem en vertelde dat hij vlak aan de kant moest vissen. Als je een halve meter uit de kant viste, dan kreeg je nooit geen beet. Als je vis wilt vangen, dan moet je wel beet krijgen. Daar zat vandaag nu net het probleem in. Daar weet Edwin alles van en misschien wil hij daar nog wel een keer over praten. Gerrit S was helemaal doorgelopen naar de zwaaikom en zelfs daar kreeg hij geen beet. Maar hij wist toch 56 vissen te vangen en dat is knap als je geen beet krijgt. Jack liet zijn klasse zien en ving vandaag het grootste aantal. Met 63 stuks was hij iedereen de baas. Hij heeft daarvoor wel heel veel plekjes gehad. Bovendien moest hij het alleen doen, want zijn maatje Harrij was er niet om hem te motiveren. Maar hij heeft wel bewezen dat hij het zonder Harrij ook kan. Om twaalf uur hadden Harrij, Johan, Huub en Bertus het bekeken en stopten er mee. Dit waren Anton en Gerrit H. nog lang niet van plan.

Anton had een hele goede dag en wist zelfs drie brasem te vangen. Gerrit had ook een goede plek en wist redelijk dikke vissen te vangen. Ook de mooiste beleving had Gerrit. Hij kreeg een hele dikke vis aan de haak en toen hij die binnen wilde halen, werd hij aangevallen door een enorme grauwe zeemeeuw en die ging er met de vis vandoor. Gelukkig had hij persoonlijk geen lichamelijke schade van ondervonden.

Edwin had ’s avonds een BBQ in Heeg en op zondag een boottocht en daarna een zeilwedstrijd. Normaal had hij niet kunnen vissen, maar zijn vader was bereid om hem in Heeg af te zetten. Anton werd bij het water weggehaald en Kees werd geroepen, zodat Jan eerder weg kon. Op deze manier kon hij nog redelijk op tijd in Aduard zijn voor de patat en gehaktballen.

Kort samengevat. Het was niet een visdag waar we nog lang over zullen napraten. Wel waren we er van overtuigd dat er wel vis te vangen was geweest als er geen stroom en wind was geweest. En troost is wel dat een collega vereniging naar Harlingen was geweest en dat was ook niet best. Je weet altijd wel hoe het was waar je zelf was, maar je weet nooit hoe het ergens anders was.

Laten we hopen dat de laatste wedstrijd van de zomercompetitie beter is, maar ook daarvoor geven we geen garantie.

 

UITSLAG VIERDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

De uitslag was:

 

ERE-KLASSE

 

 

 

 

A-KLASSE

 

 

1

J. Roossien

63

6148

 

1

K. Haan

28

1989

2

G.W. Simons

56

6086

 

2

A.Hoeboer

15

4552

3

G.H. Hagels

42

8303

 

3

C. van Bruggen

15

1253

4

H. Fraiquin

30

2753

 

4

A.A. Hofman

 5

1885

5

J. Fraiquin

21

1456

 

 

 

 

 

6

J. Bults

 6

1935

 

 

 

 

 

7

H. Corsius

 6

 689

 

 

 

 

 

8

E. Bults

 1

 411

 

 

 

 

 

 

 

Stand na 4 wedstrijden   ERE-KLASSE.

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht

Wedstr.

 1.

J. Roossien

905.88

295 – 1

30544 – 1

4

 2.

G.H. Hagels

747.44

168 – 5

28972 – 2

4

 3.

G. Simons

621.28

213 – 2

20414 – 3

3

 4.

H. Fraiquin

523.36

174 – 4

17468 – 4

3

 5.

H. Wiegman

508.46

180 – 3

16423 – 6

2

 6.

H. Schuil

438.08

167 – 6

13554 – 7

2

 7.

E. Bults

433.88

100 – 8

16694 – 5

4

 8.

J. Bults

379.62

115 – 7

13231 – 8

4

 9.

J. Fraiquin

303.52

 97 – 9

10326 – 9

2

10.

H. Corsius

 19.78

    6 – 10

    689 – 10

1

 

Stand na 4 wedstrijden    A-KLASSE.

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht

Wedstr.

 1.

A. Hofman

874.24

167 – 1

35362 – 1

4

 2.

K. Haan

431.68

160 – 2

13584 – 2

4

 3.

N.K. Oosterbaan

326.14

114 – 3

10607 – 3

2

 4.

S. Voorma

28.80

 86 – 4

 7640 – 4

2

 5.

C. van Bruggen

193.04

 56 – 6

 6852 – 6

3

 6.

K. Vos

189.54

 71 – 5

 5927 – 7

1

 7.

A. Hoeboer

173.12

 33 – 7

 7006 – 5

3

 8.

M. Kegel

140.24

 26 – 8

 5712 – 8

2

 8.

J. Smit

130.38

 25 – 9

 5269 – 9

1