Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 

 

HET NIEUWE JAAR 2016.

 

Het jaar 2015 ligt al weer een paar dagen achter ons en we zijn aan het nieuwe jaar begonnen. Dit betekent dat 2015 geschiedenis is en als we willen kunnen we er nog wel eens aan terugdenken. Weten we ons ook te herinneren wat de mooiste momenten waren en zullen het er nog wel een keer over hebben. Intussen hebben we de eerste wedstrijd van dit jaar ook al vervist en een verslag van deze dag leest u elders in dit clubblad. Nu is het een goede gewoonte dat we even terugblikken op het afgelopen jaar. Maar dat wil ik nu niet even doen.

Een terugblik heb ik al gegeven in het voorgaande nummer en dus laat ik het daarbij.

Sinds 2013 hebben we de inning van de contributie overgelaten aan de Federatie Groningen Drenthe via de Ledenservice. Ook dit jaar verliep alles uitstekend. De propleempjes die er waren lag voor 99% aan de leden zelf. Men heeft de Federatie gemachtigd voor een automatische incasso en dat is uitstekend. Maar men was verhuisd zonder een adreswijziging door te geven. Niet zo handig, want de vispas werd op het verkeerde adres bezorgd. Gelukkig hebben we bijna alles weten op te lossen, zodat het toch nog goed kwam.

Toch hebben 82 leden de contributie nog niet betaald en dus ook geen Vispas 2016 ontvangen. Die krijgen binnenkort een herinnering en betalen dus 1,50 euro meer. Wil u adviseren om dit wel te betalen. Doet u het niet, dan krijgt u uw bedrag terug en ontvangt ook geen Vispas.

Geen Vispas en toch vissen, dan loopt u de kans een stevige boete te krijgen. Die kost meer dan 3 jaar contributie.

De eerste leden voor 2016 hebben zich ook al aangemeld en daarmee gaat alles gewoon verder. Met de jaarwisseling hebben er ook leden op een andere plek doorgebracht dan gebruikelijk. Voor Henk was dit het toilet, maar daar gaat in februari iets aan gebeuren. Voor Gerrit Hagels was het in het ziekenhuis, maat hij hoopt er binnenkort weer uit te komen. Wij wensen beide leden van harte beterschap en dan zullen ze de deelname aan de wedstrijd wel versterken. Koos wordt heel snel geopereerd aan zijn ogen en dan kan hij het nog beter zien. Hij is dan een serieuze kandidaat voor een kampioenschap. Ik wens iedereen een gezond en voorspoedig 2016 en maak er allemaal iets moois van.

Huub.

 

DE VIERDE WINTERWEDSTRIJD.

 

De van belang zijnde gegevens zijn de volgende:

Wedstrijddatum          : 6 februari 2016  

Samenkomst               : 07.00 UUR IN HOTEL RESTAURANT ADUARD.

Pleisterplaats              : Voor en na de wedstrijd zijn we daar te gast.

Kampplaats                 : Deze wordt door de plaatsbepalingscommissie vastgesteld.

                                       De leden krijgen de keuze per e-mail toegestuurd.

Opgave                       : Tot en met 24 januari a.s. bij:

                                       H. Corsius, Het Want 60, tel: 050 – 5422253.

Opgave door              : Die de derde wedstrijd niet mee geweest zijn.

Afmelden door           : Iedereen die deze wedstrijd verhinderd is.

 

DE AANHOUDER WINT.

 

Na alle oliebollen, appelflappen, hapjes en drank was het weer tijd om even op stap te gaan langs de waterkant. Daarvoor hadden we op 2 januari de gelegenheid, want dan zouden we de derde winterwedstrijd vervissen. Zoals vermeld waren Henk en Gerrit dus niet van de partij. Maar de grote afwezige was Nico. Helaas konden we hem niet begroeten en ook niet onze gelukwensen overbrengen. Dat deden de overige 14 leden wel en daarmee was het jaar 2016 goed begonnen. Als alle wensen uitkomen, dan wordt het een fantastisch jaar en laten we daar maar op hopen. Na het kopje koffie konden we de reis beginnen naar IJlst, want daar moest het gebeuren. Daar hadden we een goede tip voor en je bent gek als je daar niet op in gaat. Want het doel van een visdag is zoveel mogelijk vis te vangen en wie wil dit niet. Harrij was gebombardeerd tot reisleider. Schijnbaar had hij niet veel haast. Want na een vliegende start reed hij vervolgens met wisselende snelheden. Zware discussies over de politiek was niet mogelijk, want Nico zat niet bij hem in de auto. We zijn er niet helemaal achter wat de oorzaak was. Een voor een kwamen we op de parkeerplaats bij de ijsbaan. Gelukkig waren er geen andere vissers, zodat we alle ruimte voor ons zelf hadden. Bertus ging gelijk aan de haal, want hij was de eerste twee wedstrijden niet mee geweest. Hij wilde geen seconde verspelen en hoopte het op deze manier goed te maken. Zoals gebruikelijk had Cor weer van alles niets en dus moest hij even alles bij elkaar schooien. Toen dat gelukt was, kon hij gaan vissen. Op het eerste plekje ving hij gelijk een voorn van 31 cm. Schijnbaar is het altijd goed vissen met andermans spullen. Maar daar bleef het bij en nam hij zijn plekje tussen de anderen. Het duurde even voor hij beet kreeg en dus werd het tijd voor een paar oliebollen, die de zorgzame Carla voor hem had mee gegeven. Visspullen wil hij wel delen, maar oliebollen niet. Later zou hij nog een voorn van 31 cm vangen, zodat zijn dag niet stuk kon. Maar bij Edwin kon het wel stuk. Hij vond het handig om op zijn hengel te gaan staan. Het gevolg was

dat verder vissen onmogelijk werd gemaakt en dat is niet handig te noemen. Maar gelukkig was er een oplossing en daardoor kon hij het respectabele aantal van 11 stuks vangen. Eigenlijk had hij die hengel ook niet nodig, want die 11 stuks had hij ook wel met de handen kunnen pakken. In het begin leek het uitstekend te gaan en beloofde het een mooie dag te worden. Gerrit ving direct vijf vissen het waren zelfs hele mooie vissen. Maar wat hij ook deed, het bleef bij die vijf stuks. Als je vroeger lid werd van Het noorden, dan moest je een goed regenpak hebben. Bij alle wedstrijden regende het. Tegenwoordig is het anders. Tegenwoordig waait het en wel heel hard. Niet alleen in Workum, maar ook in IJlst. Wat je daarvoor moet meenemen is mij niet duidelijk, maar misschien heeft iemand een oplossing.

Huub ging op zijn favoriete plek naast de brug staan en die was ooit eens goed voor 175 stuks. Maar ook nu was het anders, maar Huub stond wel in de beschutting van die brug en bleef staan. Jack bleef staan, maar daar was het vangen de oorzaak. De rest was aan de wandel, want eensklaps was het vangen afgelopen en moest er naar iets anders uitgekeken worden. Zo kwamen er een aantal bij de Geeuw en die werden daar begroet door de inwoners. Ramen werden geopend en de mensen begonnen ons toe te roepen. Harrij ontdekte dat het lelijke dingen waren en vroeg of ze niets anders te doen hadden. Hij adviseerde hun om leuke dingen te gaan doen. Die leuke dingen hadden wij ook wel gewild, maar dan ben je afhankelijk van de tegenstander en die kwam even niet opdagen. Die hadden plaats gemaakt voor baarsjes van 2 tot en met 5 cm. Onvoorstelbaar dat die de haak in de bek kunnen krijgen.

Zo gebeurde het dat iedereen meerdere malen langs kwam en steeds het zelfde geluid. Nu hebben we de vistijd wel eens met een half uur bekort, maar deze keer moesten we het volhouden tot half vier. Om twaalf uur wilde iedereen er wel mee stoppen en dat deden Bertus, Harrij, Johan en Huub. Na overleg met Harrij, want die moest de honneurs waar nemen, ging Huub mee naar huis. Huub zou later wel in Aduard komen om de rest af te handelen. Bertus was blij dat hij weg kon en zo konden we rustig naar Aduard rijden, want daar stond Huub zijn auto. Onderweg had Bertus commentaar op alle mede weggebruikers en dus zo rustig was het niet. Maar zoals de kop van dit verhaal al zegt, zou de aanhouder winnen. Het was net of Piet Beukema er weer bij was, want ook nu werd de vis gevangen in het laatste uur en daar was Piet een expert in. Gerrit ving in het laatste uur er nog 44 stuks bij en dat maakte zijn dag helemaal goed. Koos was intussen ook in een haven terecht gekomen en eindigde zijn strijd met 70 stuks. Maar de absolute toppers, Jack en Harrij, deden het beste en Jack nam zelfs de koppositie over. Om half vijf was iedereen weer In Aduard en kwamen de verhalen los. Met veel enthousiasme vertelde Cor over zijn vrijwilligers werk. Hij deed alle klusje voor alleenstaande mensen en daar genoot hij zichtbaar van. Hij repareerde deurbellen en verlichtingen. Hij had zelfs bij een vrouwtje vier hoog het gras gemaaid en de kantjes geknipt. Je moet het maar kunnen. Met deze wedstrijd zit de helft van de competitie er op en hebben we nog drie wedstrijden te gaan. Edwin kon dit laatste uur niet mee profiteren, maat ook hij heeft nog 3 wedstrijden om alles goed te maken. Waarschijnlijk zal het wel een nieuwe hengel hebben en laten we maar hopen dat hij hiermee eerst gaat trainen. Het is altijd goed dat je met jouw hengel één bent.

De volgend wedstrijd is in februari en misschien schijnt dan de zon wel. We hopen dat Gerrit, Henk en Nico weer van de partij zijn, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

UITSLAG 3e WEDSTRIJD.

 

ERE-KLASSE

   

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

1.

J. Roossien

308.48

116

9624

2.

H. Schuil

211.90

 93

5945

3.

K. Vos

174.30

 70

5215

4.

G.W. Simons

148.42

 50

4921

 5.

K. Haan

137.80

 46

4590

6.

A.A. Hofman

 86.30

 39

2365

7.

J. Fraiquin

 82.14

     38

2207

 

A-KLASSE

   

1.

J. Bults

141.18

 42

4959

2.

S. Voorma

 94.94

 31

3197

3.

H. Corsius

 89.84

 32

2892

4.

H. Fraiquin

 85.96

 40

2298

5.

E. Bults

 45.84

 11

1724

6.

C. van Bruggen

 38.08

 9

1454

7.

M. Kegel

 14.40

   6

420

 

STAND NA 3 WEDSTRIJD WINTERCOMPETITIE 2015/2016.

 

ERE-KLASSE

    

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

 1.

J. Roossien

621.20

230 – 1

19560 – 1

      3

2.

G.W. Simons

536.90

175 – 2

18095 - 2

3

3.

K. Vos

476.54

159 – 3

15877 – 3

3

4.

K. Haan

357.96

111 – 6

12348 – 4

3

5.

J. Fraiquin

323.20

119 – 5

10210 – 5

3

6.

H. Schuil

320.80

138 – 4

 9140 – 6

3

7.

N.K. Oosterbaan

119.62

 44 – 7

3781 – 7

2

8.

G.H. Hagels

 94.60

 38 – 8

2830 – 9

1

9.

A.A. Hofman

 86.30

 39 – 8

2365 – 9

1

A-KLASSE 

 

 

 

 

No.

Naam.

Punten.

Aantal.

Gewicht.

Wedstr.

1.

S. Voorma

267.20

85 – 1

9110 – 1

2

2.

J. Bults

234.02

74 – 3

8151 – 2

2

3.

H. Fraiquin

196.18

83 – 2

5659 – 5

2

4.

H. Corsius

185.36

69 – 4

5818 – 4

3

5.

E. Bults

180.76

62 – 6

5938 – 3

3

6.

H. Wiegman

174.20

64 – 5

5510 – 7

2

7.

C. van Bruggen

161.94

50 – 7

5597 – 6

3

8.

M. Kegel

 85.66

42 – 8

2183 – 8

3