Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek

 

 

VAKANTIEWEDSTRIJD.

 

Graag brengen we even onze “gezellige” vakantiewedstrijd onder de aandacht.

 

Datum                         : 4 augustus 2018


Samenkomst               : 06.00 uur in "Hotel Restaurant Aduard”,

 

Vervoer                       : per auto

 

Inleg                           : Geen inleg

 

Prijzen                        : er zijn geen ere-prijzen te winnen, en er is na afloop voor

 

                                     iedereen ook geen prijs.

 

                                    Wilt u wel een prijs dat is het raadzaam om na afloop even

 

                                      bij een slager langs te gaan

 

Opgave                       : van te voren. Dit is noodzakelijk i.v.m. de organisatie van het

 

                                     vervoer .

 

Opgavedatum             : U kunt zich opgeven t/m 23 juli 2018 a.s. bij:

 

                                    H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253.

 

Wedstrijdplaats           : ???????

 

 

 

Normaal wordt deze wedstrijd altijd vervist in Zwarte Haan, maar vorig jaar en dat jaar er voor was het niet toegankelijk wegens werkzaamheden. Op dit moment is niet bekend hoe alles er nu bijligt en als er überhaupt wel op een normale manier vis is te vangen.

 

Misschien is het noodzakelijk om uit te wijken naar een andere mogelijkheid, maar dat weten we gauw genoeg. De tips zullen wel binnenkomen.

 

 

 

Er is de Green Deal Sportvisserij Loodvrij ondertekend op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij Nederland heeft als doel de komende jaren het gebruik van lood binnen de sportvisserij volledig af te bouwen.

 

Lood wordt door sportvissers veelal gebruikt als werpgewicht en komt – door verlies – soms in het water terecht. Lood is een ongewenste stof, giftig voor mens en dier. Op veel plekken in de samenleving is daarom het gebruik van lood al teruggedrongen en/of verboden. Denk aan benzine, verf, waterleidingen en in de jacht. Binnen Europa komt echter vooralsnog geen verbod op het gebruik van lood in de hengelsport. 

 

Een beter milieu begint bij jezelf

 

De Nederlandse hengelsport zet zich al jaren in voor een schoon watermilieu en daar hoort lood niet in thuis. Sportvisserij Nederland heeft daarom besloten het gebruik van lood zo snel mogelijk te gaan afbouwen. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Ook de Nederlandse waterbeheerders en overheden vinden dit van groot belang. Daarom wordt binnen de Green Deal-aanpak van de overheid, die inzet op vergroening van economie en samenleving, een gezamenlijk programma gestart met als doel loodgebruik binnen de hengelsport te stoppen. 

 

Loodalternatieven

 

Het bevorderen van het gebruik van alternatieven zoals steen, beton en ijzer vormt de basis van de Green Deal Sportvisserij Loodvrij. Dit vergt een intensieve campagne naar de sportvissers om bewustwording en vraag te creëren en tegelijkertijd acties naar de hengelsporthandel om veel meer alternatieven aan te bieden en de verkoop van lood te stoppen. Gezien de veelheid loodproducten, de omvang van de hengelsport en het thans nog beperkte aanbod aan alternatieven zal dit grote inspanningen vergen. Via een intensieve voorlichtingscampagne moet een cultuuromslag en gedragsverandering bijna anderhalf miljoen Nederlandse sportvissers worden bewerkstelligd. De bereidheid lijkt absoluut aanwezig en de eerste reacties zijn positief. Doel van de Green Deal is om het loodgebruik in de sportvisserij – inclusief het gevaarlijke zelf gieten van lood – binnen drie jaar fors te verminderen en vóór 2027 helemaal te stoppen. Bij onvoldoende voortgang zal regelgeving worden ingezet. 

 

Green Deal partners

 

De partijen die de Green Deal Sportvisserij Loodvrij hebben ondertekend zijn het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Unie van Waterschappen, Vereniging Natuurmonumenten, brancheorganisatie Dibevo en Sportvisserij Nederland. De Green Deal geldt voor de Nederlandse sportvisserij in de binnenwateren, zee en kustwateren. 

 

 

 

OVER HET DIJKJE.

 

 

 

Op zaterdag 7 juli ging het weer los en kwamen er 10 personen naar Aduard voor de koffie en een praatje. De grote afwezige was Anton, maar misschien heeft de voorzitter iets gemist. We hadden deze keer gekozen voor een watertje over de dijk. Nu leven we in een wereld van vrijheid en blijheid. Dat betekende we dat we met vier auto’s waren, zodat we wat meer ruimte kregen om naar onze favoriete stek te gaan. Er kon gevist worden tussen Langereis en Winkel. Onze broertjes vroegen of ze naar Kolhorn mochten, want ze wilden met de feeder in het Waardkanaal vissen. Natuurlijk mocht dat en zij namen een andere afslag, omdat Kolhorn dat vraagt. Harrij en Jack, Noordholland kenners, namen ook een andere afslag, want zij wisten het beter dan hun tomtom. Bertus was de enige die de juiste weg nam en dus ook als eerste aan de Langereis kwam. Na enig wachten en bellen arriveerden Jan en Harrij ook. Gerrit was de enige die van deze mogelijkheid gebruik maakte en zo had hij een heel water voor zich alleen. Hij constateerde wel dat het riet iets hoger stond, maar hij zou wel een gaatje vinden. Jan, Edwin en Sikko gingen naar Nieuwe Niedorp en dat was hun favoriete plek. Er werd een leuke plek uitgezocht en met een luie stoel en een parasol kon men gaan wachten op de dingen die zouden gaan gebeuren. Harrij en Jack reden door even voorbij de losplek in Nieuwe Niedorp. Zo hadden ze een heel groot stuk van het kanaal voor hun alleen. Bertus en Huub reden door naar de Hartbrug. Bertus wist zeker dat de brasem daar op hem lagen te wachten. De Hartbrug is een brug verder en voor Huub zou het een brug te ver zijn. Hij stapte van zijn geloof af en ging niet tussen de bootjes zitten. Hij had ook een nieuw voertje en daar hoort dan ook een andere plek bij. Maar er was ook nog een andere visser in een tentje.

 

Huub had een geweldige plek gevonden tussen het riet en begon een fantastische voerplek aan te leggen. Die voerplek had Bertus ook ingericht en hier kwam vijf kilo voer aan te pas. Toen werd het tijd voor een persoonlijke verzorging, want het zou een warme dag worden. De zon begon al te schijnen en het was ook nog bijna windstil. Weldra kwamen bij Bertus de eerste vissen aan de oppervlakte, maar dit waren de verkenners en nog niet de grote jongens.

 

Intussen was er een grote school vis onderweg van Verlaat naar Kolhorn. Dus werd het geduld nog even op de proef gesteld. Maar toen gebeurde er iets raars. De school zwom het voer van Huub voorbij en bleven op het voer van Bertus hangen. Wat was hier aan de hand? Was het voer van Huub niet lekker genoeg of lag er te weinig? Volgens de kenners scharrelden die vissen over de bodem naar voedsel en konden niet over de bult voer van Bertus heen. Huub ging maar naast Bertus zitten en die was bereid om instructie te geven hoe je moest vissen.

 

Hij heeft er enorm veel van opgestoken en zal de volgend keer goed beslagen aan het water verschijnen. Dan maar even informeren hoe het met de broertjes ging. Maar er lagen veel, te veel, bootjes en zodoende konden ze er niet vissen. Dan ook maar doorrijden naar Nieuwe Niedorp en even verder als de familie Bults kropen ze tussen het riet. Wie weet kon het hier wel gezellig worden. Ze hadden er wel meer van verwacht, maar niet geheel ontevreden konden ze de dag afsluiten.

 

Maar het was op een andere plek ook gezellig. Twee “oude” mannetjes renden om en om langs het water en verspeelden heel wat haken en snoertjes. Dat was lachen geblazen en zeker toen ze ook nog vast zaten in het prikkeldraad. Maar ze hadden wel de meeste vissen van de dag en wie doet je wat?

 

Gerrit was blij dat hij een heel kanaal voor zich alleen had en weldra had hij ook tien vissen gevangen. Maar toen ging het mis, want er kwam een clubje zitters en die claimden een stuk water. Nu wil hij geen ruzie en dus dan maar een stuk verder. Maar nummer elf wilde niet aan het deeg bijten. Dan maar even met Huub bellen en gelijktijdig hing er een vis aan de haak. Moest hij dan toch vaker bellen? Zo beleeft een ieder de visdag op zijn manier en niet geheel ontevreden togen we om drie uur naar Aduard. Toch was er nog iets moois te vertellen. Huub had zijn pet vergeten en Jack vertelde dat hij er wel één had. Dit is een spontaan gebaar en je hebt er ook nog iets aan. Jack had heel veel in de kofferbak liggen, maar geen bitterballen.

 

 

 

De Uitslag was:

 

 

ERE-KLASSE

 

 

 

1

H. Schuil

150

25057

651.14

2

H. Fraiquin

 23

17339

369.78

3

G.W. Simons

 63

12100

305.00

4

J. Fraiquin

 17

13200

281.00

5

E. Bults

 40

11556

271.12

6

S. Voorma

 52

 4504

142.08

7

J. Bults

 36

 5124

138.48

 

A-KLASSE

 

 

 

1

J. Roossien

140

18020

500.40

2

A.A. Hofman

 54

10226

258.52

3

H. Corsius

 10

 1008

 30.16

 

 

 

Stand na 3 wedstrijden Ere-klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

H. Schuil

894.46

248 – 1

32323 – 1

2

2

G.W. Simons

646.66

184 – 2

23133 – 2

3

3

E. Bults

558.32

149 – 4

20446 – 4

3

4

H. Fraiquin

553.36

 96 – 7

22868 – 3

2

5

J. Bults

495.16

178 – 3

15858 – 6

3

6

J. Fraiquin

470.96

100 – 6

18548 – 5

2

7

S. Voorma

442.04

147 – 5

14752 – 7

3

 

Stand na 3 wedstrijden A klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

J. Roossien

887.40

280 – 1

30370 – 1

3

2

A.A. Hofman

609.68

 96 – 2

25684 – 2

2

3

A. Hoeboer

276.90

 57 – 3

10995 – 3

2

4

H. Corsius

140.10

 50 – 4

 4505 – 4

2

5

M. Kegel

 72.24

 22 – 5

 2512 - 5

1