Home
LAATSTE NIEUWS
Notulen Jaarv. 2016
Activiteiten
Activiteit kalender
Wij over onszelf
Lid worden
Aanmeldingsformulier
DIRECT een VISPAS
JeugdVISpas
NachtVISpas
Derde Hengelbewijs
Opzegging Vereniging
Reglementen
Ring/Kaartvissen
Fotoalbum
Wedstrijdplaatsen
Kampioenen
Het bestuur
Clubblad
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019 - 2
Maart 2019 - 1
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2 2018
April - 1 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augustus 2017
Juli 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017
Februari 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augustus 2016
Juli 2016
Juni 2016
Mei 2016
April 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Jubileum 2008
Jubileum 2013
Contact
Gastenboek
 

DE VIJFDE EN LAATSTE ZOMERWEDSTRIJD.

  

De van belang zijn gegevens zijn de volgende:

 

Wedstrijddatum           : 7 oktober 2017

 

Tijdstip samenkomst   : Voor alle wedstrijden is dat 06.00 uur.

 

Wedstrijdduur              : Zoals op de jaarvergadering besloten is de vistijd 7 uur..

 

Pleisterplaats              : voor en na de wedstrijd zijn we te gast in "Restaurant Aduard"

 

Kampplaats                : Deze wordt op 4 oktober vastgesteld.

 

Opgave                       : Tot en met 28 september a.s. bij:

 

                                      H. Corsius, Het Want 60, tel: 050-5422253

 

Opgave door              : Iedereen die deze kompetitie mee wil vissen en zich nog niet

 

                                      heeft opgegeven voor de competitie

 

 

 

BIJZONDERE VISDAG.

 

Sinds een aantal jaren hebben we een speciale wedstrijd in het leven geroepen.

 

We organiseren gewoon deze dag weer voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Wat moet u weten en wat moet u doen? Wilt u meedoen, dan gewoon opgeven.

 

De datum is 16 september 2017.

 

We komen samen om 06.00 uur in Hotel restaurant Aduard. Daar drinken we ’s morgens een kopje koffie. Daarna gaan we gezellig ergens vissen en hopen dat de vissen goed willen bijten. Na afloop van dit samen zijn, gaan we terug naar Aduard. Daar maken we de uitslag bekend. Daar hebben we met elkaar een aangekleed etentje. De kosten bedragen 10 euro per persoon voor alles. In verband met de organisatie moet u zich voor 4 september opgeven bij Huub Corsius. Aanmeldingen na die datum kunnen niet meer geaccepteerd worden. 

 

Wilt u ook aanschuiven, dan even opgeven.

 

 

CONTRIBUTIE 2018.

  

De contributie voor 2018 is gewijzigd vastgesteld. Alle contributies zijn met 1 euro verhoogd voor een bestemming fonds. Dat betekent dat u 35 euro of 31 euro betaald. Dit is afhankelijk van de vorm van betaling. Daarover in een ander item meer,

 

Voor de Nachtvispas en Derde Hengelbewijs zijn geen verhogingen.

 

Dit betekent dat u voor een Nachtvispas 10 euro en voor een Derde Hengelbewijs 25 euro betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan de afdracht aan de Federatie.

 

 

 

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

 

Wilt u voor 2018 geen Vispas en/of Nachtvispas en/of Derde hengelbewijs meer, dan is het wel netjes dat u dit voor 1 oktober 2017 kenbaar maakt aan uw vereniging.

 

Hiervoor kan u via de website “Opzegging Vereniging” gebruiken of even een mailtje sturen aan h.corsius@home.nl.

 

Gewoon uw lidnummer (staat op de vispas) en de mededeling “Opzegging” is voldoende.

 

 

 

BETALING CONTRIBUTIE 2018

 

Net als vorig jaar zal de contributie 2018 centraal geïnd worden door de Federatie Groningen Drenthe. Ook verzorgd de Federatie de toezending van de betaalde Vispassen e.d..

 

Heeft u de Federatie een automatische incasso gegeven dan hoeft u helemaal niets te doen en bent u verzekerd van een tijdige toezending.

 

Bovendien betaalt u geen administratie kosten en bedraagt de contributie 31 euro, eventueel vermeerderd met de Nachtvispas en/of Derde Hengelbewijs. Dit is voor U en voor ons een gemakkelijke manier van betaling en betekent voor U geen zorgen en loopt alles gladjes.

 

Heeft u nog geen Automatische Incasso, dan is het raadzaam dit even door te geven aan H. Corsius, h.corsius@home.nl met uw naam en rekeningnummer.

  

Maakt u gebruik van de toegezonden Acceptgirokaart of Internet Bankieren dan betaalt u 4 euro administratiekosten boven het contributiebedrag en wordt de contributie 35 euro. Ook hier is het advies om tijdig, voor 1 november 2017, uw contributie te betalen, want dan kunnen wij u garanderen dat u tijdig de benodigde papieren voor 2018 zult ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat het kantoor van de Federatie de laatste 2 weken gesloten is. Komt uw betaling dan binnen, dan kunt u er van uit gaan dat u niet tijdig uw papieren zult ontvangen.

 

Kiest u voor betaling via het Internet, dan vragen wij u met klem om uw lidnummer te vermelden. Dat maakt het gemakkelijk om er de juiste naam bij te hebben.

 

Uit ervaring weten we dat betalingen wel eens van een andere rekening geboekt wordt, dan de naam van het lid. Dit geeft wel eens problemen en kunnen we de betaling niet plaatsen.

 

Met deze wetenschap kunt u er aan bijdragen om de inning van de contributie gladjes te laten verlopen.

 

 

 

Dronten.

  

Vandaag 2 september werd onze 4e zomerwedstrijd gevist . De keuze was dit keer gevallen op Dronten, voor velen van ons een onbekend water. De vangsten zouden hier goed moeten zijn volgens Gerrit Simons die er gevist had met zijn kleinkinderen.(3 week geleden)

 

Om 6 uur waren we aanwezig in hotel-restaurant Aduard. Wij waren niet de enige vissers die hun hengels gepakt hadden om te vissen.

 

Tijdens de koffie, die dit keer niet door Loes werd geserveerd, maar door de bazin zelf. Er werd nog even gediscussieerd over de afstanden die wij afleggen om onze kampplaatsen te bereiken. De chauffeurs dragen wel een risico om zijn passagiers veilig te vervoeren en wij zijn tenslotte niet meer de aller jongsten, al voel je je soms wel zo.

 

Om half 7 zijn we met 4 auto’s vertrokken richting Dronten. De rit voorliep voorspoedig met wel donkere en grauwe wolken in de lucht maar het bleef droog. In de Flevopolder was men driftig bezig met het verbouwen van enkele wegen waardoor wij via omleiding naar het viswater werden geleid.

 

Manfred die deze morgen het voortouw had genomen om de weg te wijzen werd door zijn tomtom verwezen naar een afslag naar links. Maar o-wee direct na de kruising waren er stoplichten of ook wel verkeerslichten genoemd. Met 2 rijzende en dalende palen die uit de straat kwamen en waarvoor …. Dat weten we nog steeds niet. Er werd druk gespeculeerd in de auto dat het misschien een sluiproute was of om ongewenste groepen te ontmoedigen. De eerste auto die stond te wachten was een BMW en daarachter stond dus Manfred. Wij lazen op een bord dat er bij groen licht 1 auto kon passeren en de wachttijd 2 minuten was voor de volgende. TOEN HET LICHT GROEN WER REED DE BMW OP EN Manfred reed er direct achter aan. Terwijl de Citroën erover reed kwamen de dikke ijzeren palen weer uit de grond , gelukkig is alles goed gegaan anders had Manfred met alles en iedereen de hoogte in gegaan. Wij hebben wijselijk wel even onze doorrij beurt afgewacht en eventjes op elkaar gewacht verderop langs de we met een plas stop.

 

Aangekomen bij het water zijn we gaan vissen in de haven, de kade waar we stonden was vergeven van de uitwerpselen van een in grote getale aanwezige ganzen. Het water in de haven en het dwars daar op liggend kanaal had een diepte van 4 tot 5 meter. We kwamen snoerlengte te kort . Sikko, Koos , Johan en Harrij Fraiquin liepen direct om de haven naar het kanaal. Hier bleek veel kroos en rieten te zijn waardoor het moeilijk was te bevissen. Gerrit Simons en Jack hadden hun stekkie gevonden aan het einde van de haven bij een kanaaltje welke was dicht gegroeid met water pest. Zij verschalkten wel hier hun eerste vissen waaronder een flinke brasem. Even later koste het een snoer van Jack doordat de vis er volledig doorheen trok.

 

Gerrit Hagels had zijn auto vlak bij de rand van het waterkant gezet en stalde hier zijn spullen uit. Hij is de hele dag niet van zijn plek geweest en heeft na een trage start toch enkele vissen boven gehaald waaronder 3 dikke brasem die hij als geschenk heeft meegenomen voor zijn buurman die de vis op de bbq zou bakken.

 

Jan had zijn dag niet kreeg geen beet de eerste uren behoudens een baars en een voorn. Later heeft hij er nog een paar vissen bij gevangen en is voor deze dag op een aantal van 12 vissen gekomen.

 

Edwin en Eric hadden zich aan de ingang van de haven genesteld. Zij hadden als buren enkele vissers die op meerval visten.

 

Zo rond een uur of 10 cirkelde er een paar keer een politie heli boven ons.

 

Omdat de aanbeten bij Edwin ook uitbleven ging hij even buurten bij de visser naast hem. Deze vertelde hem dat hij bijna dagelijks hier zat te vissen. Hij liet Edwin foto van zijn vangsten waaronder een meerval van over de 2 meter. Edwin vroeg hem waarom hij dit niet meldde bij de pers, want er was op de tv wel een vis geshowd van 187 cm. Hij deed dit niet, want dan zouden er velen komen om hier ook te vissen. Onderwijl vertelde de visser dat hij gebeld was door en Boa of er vissers waren die een rally hielden, want er was bij hem gemeld door bewoners van de huizen aan de overkant van het kanaal. De vissers heeft geantwoord dat er gewoon een paar vissers met de vaste stok op een plek langs de kade zaten. De Boa heeft hier mee genoegen genomen en geen controle uitgevoerd. Al hoewel een poosje later wel een politieauto achter ons langs reed, ook die heeft geen controle gedaan.

 

Om half 3 zijn we weer richting Aduard gereden via Kampen om maar niet weer langs die palen te hoeven. De vangsten voldeden toch niet aan de verwachtingen die wij hadden.

 

In Aduard stond Huub ons al op te wachten, hij was ‘s morgens weer huiswaarts gekeerd , na alle administratie te hebben gedaan ,omdat hij deze dag andere bezigheden had

 

Even later heeft Cor van Bruggen zich ook bij ons gevoegd , hij had iets te bespreken met Manfred. Cor voelde zich redelijk goed maar was op het einde van de dag wel altijd moe.

 

Na onze consumpties te hebben afgerekend zijn we weer huiswaarts gekeerd en waren we er allen over eens dat we toch wel een droge en zonnige dag hebben gehad.

 

UITSLAG VIERDE ZOMERWEDSTRIJD.

 

 

 

ERE-KLASSE

 

 

 

 

A-KLASSE

 

 

1

H. Fraiquin

65

9060

 

1

J. Fraiquin

68

11045

2

G.W. Simons

51

8690

 

2

E. Vroom

37

 4125

3

J. Roossien

68

5512

 

3

E. Bults

25

 2230

4

G.H. Hagels

10

6554

 

4

J. Bults

12

 1591

5

K. Vos

25

1452

 

5

M. kegel

16

 1208

6

S. Voorma

17

1713

 

6

A. Hoeboer

13

 1022

 

  

Stand na 4 wedstrijden Ere-klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

G.W. Simons

997.16

252 – 1

37258 – 1

4

2

H. Fraiquin

639.90

182 – 2

22895 – 2

3

3

J. Roossien

494.54

166 – 3

16427 – 4

3

4

H. Schuil

459.50

107 – 5

17625 – 3

2

5

G.H. Hagels

350.66

 79 – 6

13583 – 5

2

6

S. Voorma

342.72

108 – 4

11736 – 6

4

7

H. Corsius

124.94

 46 – 7

 3947 – 7

1

8

K. Vos

 54.04

 25 – 8

 1452 – 8

1

9

A.A. Hofman

 

 

 

1

 

Stand na 4 wedstrijden A klasse

 

Nr

Naam

Punten

Aantal

Gewicht

Wedstr.

1

J. Fraiquin

730.14

207 – 1

26157 – 1

3

2

E. Bults

532.16

133 – 2

19958 – 2

4

3

J. Bults

447.84

124 – 3

16192 – 3

4

4

A. Hoeboer

368.68

 74 – 5

14734 – 4

4

5

E. Vroom

321.04

103 – 4

10902 – 5

2

6

M. Kegel

 55.34

 23 – 6

 1617 – 6

2

7

C. van Bruggen

    3.98

    2 – 7

      99 – 7

1

 

KAMPIOENEN.

 

Met nog 1 wedstrijd voor de boeg kunnen we kijken naar de kampioenen. Voorafgaande aan deze kompetitie hebben we bepaald dat het aantal voor gaat. In beide klassen geldt dat de huidige nummer 2 tweede staat in aantal en gewicht. Blijft dit zo, dan worden zij beide aantalkampioen. Dan is nummer 3 van het gewicht een kandidaat voor het gewicht kampioenschap. U kunt zelf bepalen welk beentje u moet voor zetten.

 

CLUBBLAD

 

Dit clubblad is mede tot stand gekomen door de spontane en snelle medewerking van Jan Bults. Ook heeft hij er weer voor gezorgd dat er foto’s staan in het fotoalbum van de website.